Entrecôte Caprese

Entrecote caprese resepti
Ainekset

neljä annosta

gluteeniton

4  (á 200 g) naudan entrecôte -pihviä

Ruskistamiseen

öljyä/voita

Pestomarinadi

1/2 dl neitsytoliiviöljyä

1 rkl sitruunapestoa (tai tavallista pestoa ja 1/2 (luomu)sitruunan raastettu kuori)

1 tl sormisuolaa

1/8 tl vastarouhittua mustapippuria

1 rkl punaista balsamicoa

Kuorrutus

2 palloa ( á 125/200 g) mozzarellaa

3-4 tomaattia

2 tl kaprista

rouhittua mustapippuria

tuoretta basilikaa

Ohjeet:
  1. Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Näin ne kypsyvät tasaisemmin, eikä pannu jäähdy liiaksi.
  2. Sekoita keskenään marinadin ainekset.
  3. Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja halutessasi nokare voita. Pannu on riittävän kuuma, kun öljy väreilee sen pinnalla tai voi on hieman ruskistunut. Aseta pihvit pannulle ja anna niiden paistua rauhassa toiselta puoleltaan. Kun pihvin pintaan alkaa ilmestyä punaisia nestepilkkuja, käännä pihvit. Ota nopeasti paistoväri myös pihvin toiselle pinnalle.
  4. Pane pihvit suoraan pannulta pestomarinadiin ja kääntele niitä niin, että marinadi leviää joka puolelle lihaa. Anna lihan maustua marinadissa 1-2 tuntia.
  5. Nosta entrecôte-pihvit marinadista leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele pinnalle hieman sormisuolaa. Ripottele jokaiselle pihville 1/2 tl kapriksia. Tähän asti voit tehdä pihvit hyvissä ajoin etukäteen. Kypsennä entrecôte-pihvejä 250-asteisessa uunissa grillivastusten alla 10-15 minuuttia. 10 minuutin kypsennyksellä pihvi on sisältä vielä punertava. Ripottele pihvien päälle tuoretta, silputtua basilikaa ja hieman hyvää oliiviöljyä.
  6. Viipaloi mozzarella-juusto ja tomaatit. Asettele viipaleet vuorotellen pihvien päälle. Rouhaise päälle pari kierrosta mustapippuria.
  7. Kypsennä pihvejä 250-asteisessa uunissa grillivastusten alla 10-15 minuuttia. 10 minuutin kypsennyksellä pihvi on sisältä vielä punertava. Ripottele pihvien päälle tuoretta, silputtua basilikaa ja hieman hyvää oliiviöljyä.
  8. Tarjoa pihvit vihersalaatin