Sieniragu

sienipasta resepti
Ainekset

4 hengelle

6 siivutettua Portobellon lakkia (tai litra suppilovahveroita)

3 salottisipulia

3 valkosipulinkynttä

5 rkl oliiviöljyä

3 rkl tomaattipyreetä

2 dl punaviiniä (Zenato Valpolicella)

½ ruukkua oreganoa

¼ ruukkua rosmariinia

1 tl suolaa

1 tl sokeria

½ tl mustapippuria

1 rkl balsamiviinietikkaa

4 dl kasvislientä

1 tlk kokonaisena säilöttyjä tomaatteja (esim. Mutti)

2 rkl voita

Lisäksi

400 g pappardellepastaa

Mari Moilasen sienipasta eli sieniragu on tuhti kaveri syysiltoihin. Sieniragun viiniparin löydät jutun alta.

  1. Poista sienistä jalat ja viipaloi lakit. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Mikäli käytät suppilovahveroita, niin puhdista ja pieni ne.
  2. Paista sienet pannulla öljyssä kahdessa erässä, kunnes ne ovat saaneet väriä ja pehmenneet.
  3. Kuullota sipulit ja valkosipulinkynnet öljyssä padassa tai paistokasarissa. Sekoita joukkoon tomaattisose ja anna kuullottua 5 minuuttia.
  4. Lisää punaviini ja keitä voimakkaasti kiehuen pari minuuttia. Hienonna joukkoon yrtit. Lisää mausteet, etikka ja tomaatit. Huuhdo tomaattitölkki liemellä. Kypsennä kastiketta 10 minuuttia ja lisää sitten sienet.
  5. Anna kastikkeen hautua kannen alla ½ tuntia välillä sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon voi.
  6. Keitä lisäksi pappardellepastaa ja tarjoa sieniraguu parmesaanin kanssa ja Zenato valpolicella-punaviinin kanssa.

Lisää Mari Moilasen herkullisiä reseptejä hänen Jotain maukasta -blogissaan!

Laitapa testiin myös tämä Mari Moilasen rustiikki syysresepti: Syksyinen fileepihvi ja kurpitsapyree

Suositukset

Zenato Valpolicella Superiore

Zenato Valpolicella Superiore

Valpolicella-viinit ovat perinteikkäitä ja monikäyttöisiä ruokaviinejä. Alueen ilmastoon vuosisatojen aikana sopeutuneet lajikkeet tuottavat marja-aromisia, ryhdikkään hapokkaita ja pehmeän tanniinisia punaviinejä, jotka edelleen pyöristyvät kypsyessään tynnyreissä ja pulloissaan. Superiore-merkintä ansaitaan tiiviillä laadulla ja pidemmällä tammitynnyrikypsytyksellä.  Zenaton Valpolicella Superiore onkin täyteläinen, ryhdikäs, mutta pyöreä viini. Aromeista löytyy kypsiä marjoja kuten luumua, karhunvatukkaa ja maraschino-kirsikkaa sekä alkavaa nahkaisuutta, paahteisuutta ja yrttejä.

Italia 14,95€