Sieniragu
4 hengelle
6 siivutettua Portobellon lakkia (tai litra suppilovahveroita)
3 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
5 rkl oliiviöljyä
3 rkl tomaattipyreetä
2 dl punaviiniä (Zenato Valpolicella)
½ ruukkua oreganoa
¼ ruukkua rosmariinia
1 tl suolaa
1 tl sokeria
½ tl mustapippuria
1 rkl balsamiviinietikkaa
4 dl kasvislientä
1 tlk kokonaisena säilöttyjä tomaatteja (esim. Mutti)
2 rkl voita
Lisäksi
400 g pappardellepastaa
Mari Moilasen sienipasta eli sieniragu on tuhti kaveri syysiltoihin. Sieniragun viiniparin löydät jutun alta.
- Poista sienistä jalat ja viipaloi lakit. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Mikäli käytät suppilovahveroita, niin puhdista ja pieni ne.
- Paista sienet pannulla öljyssä kahdessa erässä, kunnes ne ovat saaneet väriä ja pehmenneet.
- Kuullota sipulit ja valkosipulinkynnet öljyssä padassa tai paistokasarissa. Sekoita joukkoon tomaattisose ja anna kuullottua 5 minuuttia.
- Lisää punaviini ja keitä voimakkaasti kiehuen pari minuuttia. Hienonna joukkoon yrtit. Lisää mausteet, etikka ja tomaatit. Huuhdo tomaattitölkki liemellä. Kypsennä kastiketta 10 minuuttia ja lisää sitten sienet.
- Anna kastikkeen hautua kannen alla ½ tuntia välillä sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon voi.
- Keitä lisäksi pappardellepastaa ja tarjoa sieniraguu parmesaanin kanssa ja Zenato valpolicella-punaviinin kanssa.
Lisää Mari Moilasen herkullisiä reseptejä hänen Jotain maukasta -blogissaan!
Laitapa testiin myös tämä Mari Moilasen rustiikki syysresepti: Syksyinen fileepihvi ja kurpitsapyree
Suositukset
Zenato Valpolicella Superiore
Valpolicella-viinit ovat perinteikkäitä ja monikäyttöisiä ruokaviinejä. Alueen ilmastoon vuosisatojen aikana sopeutuneet lajikkeet tuottavat marja-aromisia, ryhdikkään hapokkaita ja pehmeän tanniinisia punaviinejä, jotka edelleen pyöristyvät kypsyessään tynnyreissä ja pulloissaan. Superiore-merkintä ansaitaan tiiviillä laadulla ja pidemmällä tammitynnyrikypsytyksellä. Zenaton Valpolicella Superiore onkin täyteläinen, ryhdikäs, mutta pyöreä viini. Aromeista löytyy kypsiä marjoja kuten luumua, karhunvatukkaa ja maraschino-kirsikkaa sekä alkavaa nahkaisuutta, paahteisuutta ja yrttejä.
Zenato Valpolicella Superiore
Valpolicella-viinit ovat perinteikkäitä ja monikäyttöisiä ruokaviinejä. Alueen ilmastoon vuosisatojen aikana sopeutuneet lajikkeet tuottavat marja-aromisia, ryhdikkään hapokkaita ja pehmeän tanniinisia punaviinejä, jotka edelleen pyöristyvät kypsyessään tynnyreissä ja pulloissaan. Superiore-merkintä ansaitaan tiiviillä laadulla ja pidemmällä tammitynnyrikypsytyksellä. Zenaton Valpolicella Superiore onkin täyteläinen, ryhdikäs, mutta pyöreä viini. Aromeista löytyy kypsiä marjoja kuten luumua, karhunvatukkaa ja maraschino-kirsikkaa sekä alkavaa nahkaisuutta, paahteisuutta ja yrttejä.