Herkullinen lohipastrami
600 g ruodotonta lohifilettä
1,5 rkl karkeaa merisuolaa
½ tl sokeria
mustapippuria (rouhittuna)
viherpippuria (rouhittuna)
roseepippuria (rouhittuna)
Punajuuri couscous2 dl punajuurimehua (esim. Biotta luomu)
2 dl couscousia
2 tl neitsyt oliivöljyä
1 rkl suolaa
1 rkl valkopippuria
Yrttejä koristeluun
Lime-crème fraiche2 dl crème fraiche / ranskankermaa
1 – 2 kpl lime
1tl suolaa
½ tl sokeria
Lohipastrami
Leikkaa lohi puoliksi. Paista palat nopeasti pinnoilta kuumalla pannulla ilman rasvaa. Pyörittele palat pippuri-suola seoksessa. Kääri filee kelmuun tiukaksi paketiksi ja laita tekeytymään jääkaappiin vuorokaudeksi. Ennen tarjoilua poista kelmu ja leikkaa filee annospaloiksi.
Punajuuri couscous
Kiehauta punajuurimehu ja mausta se suolalla ja pippurillla. Kaada couscous kulhoon ja kaada päälle kiehuva punajuurimehu. Lisää oliiviöljy. Anna tekeytyä. Sekoita välillä. Nosta jäähtymään jääkaappiin. Sekoita välillä, jotta coucous säilyy irtonaisena.
Lime- crème fraiche
Pese limen kuori hyvin. Raasta 1 limen kuori ranskankerman joukkoon. Halkaise lime ja purista joukkoon. Mausta suolalla ja sokerilla. Anna maustua muutamia tunteja jääkaapissa.
Viini
Tarjoile lohipastrami Zenato Lugana San Benedetto valkoviinin kera!
Jos kaipaat inspiraatiota alkupalapöytään, kurkkaa myös nämä reseptit helposta pororullista ja vuohenjuustolohisuupaloista!
Julkaistu 12/2016