Herkullinen lohipastrami

star

5.0

1 arvio

lohipastrami
Pastrami

600 g ruodotonta lohifilettä

1,5 rkl karkeaa merisuolaa

½ tl sokeria

mustapippuria (rouhittuna)

viherpippuria (rouhittuna)

roseepippuria (rouhittuna)

Punajuuri couscous

2 dl punajuurimehua (esim. Biotta luomu)

2 dl couscousia

2 tl neitsyt oliivöljyä

1 rkl suolaa

1 rkl valkopippuria

Yrttejä koristeluun

Lime-crème fraiche

2 dl crème fraiche / ranskankermaa

1 – 2 kpl lime

1tl suolaa

½ tl sokeria

Kolmen pippurin lohipastrami – täydellinen yhdistelmä makua ja koostumusta

Tämä lohipastramiresepti yhdistää lohen luonnollisen herkkyyden ja voimakkaiden mausteiden täyteläisyyden. Kolmen pippurin lohipastrami saa makunsa suolan, sokerin ja mausteiden huolellisesta yhdistelmästä, joka antaa lohelle täydellisen rakenteen ja syvän maun.

Jos etsit parasta lohipastramia, tämä resepti on varma valinta. Lohifilee maustetaan ja marinoidaan huolella ennen savustamista, jolloin lopputulos on mehevä, aromikas ja täynnä täyteläistä umamia. Tämä lohipastramiohje sopii niin alkupalaksi, juhlapöytään kuin herkutteluhetkiin.

Kokeile tätä lohipastramireseptiä ja nauti täydellisestä makujen tasapainosta – tarjottuna esimerkiksi punajuuricouscousin ja raikkaan lime-crème fraîchen kera!

Lohipastrami:

  1. Leikkaa lohi puoliksi. Paista palat nopeasti pinnoilta kuumalla pannulla ilman rasvaa. 

  2. Pyörittele palat pippuri-suola seoksessa. Kääri filee kelmuun tiukaksi paketiksi ja laita tekeytymään jääkaappiin vuorokaudeksi. 

  3. Ennen tarjoilua poista kelmu ja leikkaa filee annospaloiksi.

Punajuuri-couscous:

  1. Kiehauta punajuurimehu ja mausta se suolalla ja pippurillla. 

  2. Kaada couscous kulhoon ja kaada päälle kiehuva punajuurimehu. Lisää oliiviöljy. Anna tekeytyä. Sekoita välillä. 

  3. Nosta jäähtymään jääkaappiin. Sekoita välillä, jotta coucous säilyy irtonaisena.

Lime- crème fraiche:

  1. Pese limen kuori hyvin. Raasta 1 limen kuori ranskankerman joukkoon.

  2. Halkaise lime ja purista joukkoon. Mausta suolalla ja sokerilla. 

  3. Anna maustua muutamia tunteja jääkaapissa.

Viinisuositus

Tarjoile lohipastrami Zenato Lugana San Benedetto valkoviinin kera!

Jos kaipaat inspiraatiota alkupalapöytään, kurkkaa myös nämä reseptit helposta pororullista ja vuohenjuustolohisuupaloista!

Näin onnistut varmasti: Lohipastramin valmistusvinkit

Valitse laadukas lohi
Lohipastramin onnistumisen kannalta on tärkeää käyttää tuoretta ja laadukasta lohifileetä. Paras valinta on nahaton ja ruodoton lohifilee, mutta voit myös poistaa ruodot itse pinseteillä ennen maustamista.

Anna lohen maustua tarpeeksi kauan
Lohipastramin maku kehittyy ajan kanssa. Anna lohen marinoitua jääkaapissa vähintään 12 tuntia, mieluiten 24 tuntia, jotta mausteet ja suola imeytyvät kunnolla.

Leikkaa oikein
Lohipastrami kannattaa viipaloida ohueksi ja vinottain, jotta sen koostumus ja mausteet pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Käytä terävää veistä, jotta viipaleista tulee kauniita ja tasapaksuja.

Täydellinen tarjoilu
Lohipastrami maistuu sellaisenaan, mutta se sopii erityisen hyvin punajuuricouscousin, rapean leivän tai raikkaan lime- crème fraîchen kanssa. Se on loistava alkupala, brunssiherkku tai juhlava tarjottava illanistujaisiin.

Näillä vinkeillä varmistat, että kolmen pippurin lohipastrami onnistuu täydellisesti ja saat siitä mehevän ja mausteisen herkun!

Lohipastrami – perinteisen pastramin moderni ja herkullinen kalaversio

Lohipastrami on moderni versio perinteisestä pastramista, joka juontaa juurensa Itä-Euroopan juutalaiseen ruokaperinteeseen. Alun perin pastrami valmistettiin naudanlihasta, joka suolattiin, kuivattiin, maustettiin ja usein myös savustettiin ennen kypsentämistä. Tämä menetelmä auttoi säilyttämään lihan pidempään ja antoi sille tunnusomaisen mausteisen ja intensiivisen maun.

Lohipastrami on saanut inspiraationsa tästä perinteisestä valmistustavasta, mutta naudanlihan sijaan siinä käytetään lohta. Lohifilee maustetaan suola-sokeriseoksella sekä erilaisilla mausteilla – usein pippurilla, korianterilla ja fenkolilla – ja annetaan marinoitua kylmässä, jotta maut imeytyvät ja lohen rakenne tiivistyy.

Vaikka lohipastrami ei ole yhtä vanha ruokalaji kuin perinteinen pastrami, se on noussut suosioon erityisesti Pohjois-Amerikassa ja Pohjoismaissa, joissa lohi on arvostettu raaka-aine. Se on saanut paikkansa modernissa keittiössä sekä alkupalana että osana erilaisia annoksia, ja sitä tarjoillaan usein leivän, salaatin tai kastikkeiden kera.