Lautasella

PINKNIK on kuin laatikollinen Provencea! Se on rutikuiva ja rapea roseeviini, eli nautiskelujuoma viipyileviin piknikkeihin. Meri-Tuuli teki Pinknikin kanssa tarjottavaksi fenkoliquichen, piiraan jolla on paikkansa pyörän tarakalle köytetyssä piknikkorissa ja myös kesän juhlapöydässä. Meri-Tuulen quichessa maistuu Ranska: on voinen aito...
Jatka lukemista
Uusi reseptisarjamme Calvet’in viinien ja huippukokki Teemu Laurellin kanssa alkaa! Uudessa Ranskalainen päivällinen -reseptisarjassamme huippukokki Teemu Laurell vie meidät solmimaan täydellistä liitto aterian ja viinin välille. Tavoitteena on luoda sopivan helpot ja herkulliset ruoat, joiden vierelle suosittelemme viiniä vanhan, ranskalaisen...
Jatka lukemista
Kevään juhlissa kuten vappuna, äitienpäivänä ja valmistujaisissa kaivataan helppoja juhlatarjottavia kuohuviinin kera. Ruokatoimittaja Mari Moilasen parsapiirakat maistuvat keväisessä juhlanvietossa erinomaisen kuohuviinin tai samppanjan kanssa! Pese parsat ja leikkaa puiset perät pois. Paista parsoja kuumalla pannulla oliiviöljyssä minuutin ajan. Purista päälle...
Jatka lukemista
Meri-Tuuli Väntsin herkulliset punaviiniglaseeratut juurekset maistuvat mehukkaan punaviinin seurana! Portugalilainen punaviini Pinha on mitä oivallisin pari! "Valmista juureksista hehkuva, punaviinillä maustettu pääruoka, jossa ’käpyviini’ eli Ribeiro Santo Pinha Reserva tuo juhlavaa hehkua yksinkertaisiin aineksiin. Tässä ruoassa punaviinistä keitetään juureksille täyteläinen...
Jatka lukemista
Toskanalainen punaviinipaisti ja perunagnocchit Mari Moilasen tapaan! Ota paisti pari tuntia ennen ruoanlaittoa huoneenlämpöön. Kuumenna oliiviöljy kookkaassa, kannellisessa padassa ja ruskista paisti kauttaaltaan öljyssä. Nosta paisti hetkeksi pois padasta ja freesaa oliiviöljyssä kuoritut, lohkotut porkkanat ja sipuli, murskatut valkosipulinkynnet sekä...
Jatka lukemista