Hirvilihapullat resepti & ginikermakastike ohje

6-7 annosta
1 kg hirvenpaistijauhelihaa ( tai 750 g hirvijauhelihaa + 250 g possunjauhelihaa)
1 iso sipuli
1 rkl voita
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 dl kuohukermaa tai smetanaa
1 kananmuna
3 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
100 g ilmakuivattua savukinkkua
1 rkl silputtua, tuoretta rosmariinia
Paistamiseen
voita/öljyä
Ginikermakastike4 dl kuohukermaa
1/2 – 3/4 dl giniä
2 tl karkeaa dijoninsinappia
1 rkl hunajaa
1/4 tl mustapippuria
1 rkl riistafondia
1/2 tl suolaa
Kermainen hirvilihapullat resepti lämmittää syksyisenä viikonloppuna
Syksyn viiletessä kermainen hirvilihapullat resepti on sitä mitä kaivataan! Kylkeen vielä laadukas luomupunaviini lämmittämään tunnelmaa.
Lasiin kaadetaan pariksi siis Symington Altano Organic punaviiniä. Symingtonin perheen laadukas luomupunaviini on valmistettu Douro-joen varrella sijaitsevilla tarhoilla kasvaneista perinteisistä punaisista rypälelajikkeista, ja se on erinomainen viini hirvelle sekä erilaisille liharuoille. Hirvilihapullat kermakastikkeessa tuo syksyn tunnelmaa!
Hirvilihapullat valmistusohje
- Silppua sipuli ja ruskista silppu pannulla voissa.
- Pane korppujauhot turpoamaan nesteisiin viideksi minuutiksi.
- Silppua ilmakuivattu kinkku ja tuore rosmariini.
- Lisää korppujauhoihin muna, mausteet, ilmakuivattu kinkku ja jauheliha.
- Sekoita hirvilihapullataikina käsin tasaiseksi, mutta vältä liikaa vaivaamista.
- Pyörittele taikinasta noin 35-40 lihapyörykkää.
- Paista pyörykät parissa, kolmessa erässä voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.
- Käytä kohtuullista lämpöä, jotta pyörykät kypsyvät sisältä kärähtämättä pinnalta. (Voit myös kypsentää hirvilihapullat 225 asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia. )
- Nosta hirvilihapullat pois pannulta ja pyyhkäise pannu puhtaaksi.
- Lisää pannulle kerma, gini ja mausteet.
- Kuumenna kiehumapisteeseen, laske lämpöä ja keitä kastiketta hiljalleen, kunnes se sakenee sopivaksi.
- Lisää hirvilihapullat kuumenemaan kastikkeeseen ja silppua pinnalle tuoretta rosmariinia tai persiljaa.
- Tarjoa hirvilihapullat perunasoseen ja puolukkasurvoksen kanssa.
Suositukset

Altano Organic Red
Symingtonin perheen laadukas luomupunaviini on valmistettu Douro-joen varrella sijaitsevilla tarhoilla kasvaneista perinteisistä punaisista rypälelajikkeista. Tummanpunainen viini on täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, hieman mausteinen ja kevyesti tammen sävyttämä.