Alkupaloja kuohuviinin pariksi
noin 24 suupalaa
3 ohutta, rullattavaa rieskaa (suorakaiteen muotoista)
1 prk (125 g) piparjuurituorejuustoa (esim. Cantadou)
1 pkt (100 g) kylmäsavuporoa
noin 50 g salaattisekoitusta tai rucolaa
noin 2 dl yrttisilppua (ruohosipulia, persiljaa, korianteria, basilikaa)
Vuohenjuusto-lohisuupalatnoin 20 jälkiruokalusikallista
50 g suolakeksejä (esim. Tuc)
30 g voita sulatettuna
MOUSSE
2 dl (100 g) pakasteherneitä
100 g pehmeää vuohenjuustoa
ripaus mustapippuria
PÄÄLLE
100 g kylmäsavulohiviipaleita
tilliä
Olemme listanneet sinulle alkupalat kuohuviinin kanssa, ole hyvä!
Yrttiset pororullat
- Voitele rieskat kevyesti tuorejuustolla, huolella reunoille asti. Levitä päälle suikaloitu poro ja revittyä salaattia. Kääri rieska tiukalle rullalle kääretortun tapaan.
- Sivele rulla kauttaaltaan juustolla. Hienonna yrtit ja levitä seos leivinpaperille. Kieritä rulla ympäriinsä yrttisilpussa ja kiedo paperiin tai kelmuun. Nosta rulla jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
- Leikkaa rulla suupaloiksi, sujauta cocktailtikku läpi ja nosta tarjolle. Nauti kuohuvan kera.
Vuohenjuusto-lohisuupalat
- Murskaa keksit muovipussissa esim. kaulimella. Sekoita kulhossa muruihin voisula.
- Paina seosta jälkiruokalusikan pesiin kulhon reunaa vasten (lusikkaleipien tapaan). Nosta lusikat jääkaappiin.
- Sulata herneet siivilässä. Soseuta valuneet ja sulaneet pakasteherneet. Sekoita joukkoon pehmeä tuorejuusto ja mausta seos. Lusikoi seosta keko keksimurujen päälle.
- Viimeistele lusikat lohiviipaleista tehdyillä ruusukkeilla ja tillillä.
- Tarjoile tervetuliaisherkkuna kuohuvan kanssa.
Lisää alkupaloja kuohuviinille täältä
TOP6 Kuohuvat juhlaan kuin juhlaan
K-Ruoan sivuilta voit hakea vielä lisää inspiraatiota cocktailpaloista