Pasta Cozze eli sinisimpukkapasta

Pasta Cozze eli sinisimpukkapasta
Ainekset

4 annosta

400 g pastaa (Tagliatelle)

1 dl oliiviöljyä

40 kpl sinisimpukoita

2 dl valkoviiniä

1 tlk (500 g) tomaattimurskaa

200 g kirsikkatomaatteja

2 rkl lehtipersiljaa

2 rkl basilikaa

suolaa

Pasta Cozze eli sinisimpukkapasta resepti à la Locanda Scappi

Tällä reseptillä valmistuu Helsingin parhaan pastaravintolan pasta cozze eli sinisimpukkapasta! Katajanokalla sijaitseva Locanda Scappi tunnetaan Helsingin ehdottomasti parhaana pastaravintolana. Eikä ihme, onhan ravintolan takana joukko Italiasta asti Suomeen saapuneita keittiömestareita! Locanda Scappin suomalaisitalialaista porukkaa pyöritetään ravintolapäällikkö Francesco Ceredan ja keittiömestareiden Simone Portaksen ja Stefano Mancusin johdolla.

Nyt ravintolan keittiömestarit paljastavat, kuinka valmistavat klassisen pasta Cozzen eli sinisimpukkapastan italialaiseen aitoon tapaan. Kokkaa kotona kuin ammattilainen ja parita ruoan kanssa italialaisen perheomisteisen Tommasin viinejä.

Suosittelemme myös varaamaan pöydän Locanda Scappista, lupaamme, että herkkuillallinen on taattu!

Ohjeet:

Lisää kattilaan oliiviöljy, kuumenna ja lisää simpukat. Peitä kattila kannella. Lisää valkoviini minuutin kuluttua ja nosta kansi takaisin päälle noin minuutiksi. Kun kaikki simpukat ovat avautuneet (älä syö avautumattomia), nosta ne pois kattilasta. Anna liemen jäädä kattilaan, lisää tomaattimurska, kirsikkatomaatit, suola ja mustapippuri. Anna kiehua muutama minuutti. Keitä pasta, valuta ja lisää kattilaan. Lisää yrtit ja tarkista maku. Lisää lopuksi sinisimpukat.

Suositukset

Tommasi Le Fornaci Lugana

Tommasi Le Fornaci Lugana

Trebbiano di Lugana -rypäleet kasvavat trendikkäällä Luganan viinialueella hedelmällisessä maaperässä ja altistuvat Gardajärven viilentävälle ilmavirralle, mikä antaa viineille erityisen raikkaan ja mineraalisen maun. Alueen viineissä on usein sitrusten ja valkoisten kukkien vivahteita.

Tommasi Lugana Le Fornaci sopii monenlaisten ruokien, kuten äyriäisten, kalan, pastan ja risoton kanssa, mutta on myös erinomainen nautittavaksi sellaisenaan. Viinin rypäleet tulevat kahdelta eri tarhalta, joiden toisistaan poikkeavat maaperät antavat viinille sen persoonallisen olemuksen.

Italia 18,48€