Lautasella

Kastikkeet

Tutustu Viinipostin erilaisiin kastikeresepteihin. Kastikkeet kruunaavat täydellisimmän aterian. Viinipostin arkistoista löytyy useampi herkullinen kastikeresepti, joita suosittelemme kokeilemaan! Testaa esimerkiksi ruokatoimittaja Mari Moilasen voikastiketta tai klassista punaviinikastiketta.

Valkoinen parsa ja voikastike - mikä ihana keväinen yhdistelmä! Ruokatoimittaja Mari Moilanen kehitti valkoisen parsan ja suussa sulavan voikastikkeen reseptin varta vasten yhdelle viinimaailman ikoneille, Cloudy Bay Sauvignon Blancille. Viini voitti juuri myös Vuoden Viinit 2023 -kilpailussa kultaa omassa sarjassaan...
Jatka lukemista
Lammassouvlaki resepti on tämän pääsiäisen pelastaja Pääsiäinen lähestyy ja lammasta pitäisi kokkailla. Mitäpä jos kokkaisit tänä pääsiäisenä jotain erilaista lampaasta? Ruokatoimittaja Mari Moilanen vinkkaa, kuinka herkullinen lammassouvlaki valmistuu. Kylkeen kokataan vielä raikasta feta-jugurttikastiketta ja viiniksi kaadetaan klassista täyteläisen uhkeaa Tommasi...
Jatka lukemista
Uudessa Ranskalainen päivällinen -reseptisarjassamme huippukokki Teemu Laurell vie meidät solmimaan täydellistä liitto aterian ja viinin välille.  Seuraava Ahvennyytti-resepti on ihanan kesäinen ranskalainen päivällinen, jonka voit halutessasi valmistaa joko ulkona grillissä tai uunissa. Sen kyljessä nautitaan tillipestolla marinoituja varhaisperunoita. Tilliperunat on herkku, joka...
Jatka lukemista
Tiina Rantanen (Kotilieden Himahella-blogista tunnettu) neuvoo, kuinka klassinen italialainen tomaattikastike valmistuu! Kokkaa broileria Tiinan tapaan: Valmista/lämmitä italialainen tomaattikastike (respeti alla!). Jos käytät kuivattuja sieniä, murentele ne jo valmistusvaiheessa tomaattikastikkeen joukkoon. Jos käytät tuoreita sieniä, paista niitä hetki voissa pannulla. Silppua...
Jatka lukemista
Helppo ja nopea punaviinikastikeohje sisäfileelle Mehevä sisäfilee maistuu kylmillä keleillä, varsinkin kun sen kruunaa tällä helposti ja nopeasti valmistuvalla punaviinikastikkeella. Sisäfilee on ruhon mureinta ja arvokkainta osaa. Sen paras osa on keskellä, josta saadaan mehukkaimmat ja paksuimmat pihvit. Panosta hyvään...
Jatka lukemista