Entrecôte venetolaiseen tapaan
4 pihveiksi leikattua naudan välikyljystä eli entrecôtea
Marinadi1/2 pulloa Tommasi Ripasso -punaviiniä
1/2 dl sokeria
8 kokonaista neilikkaa
1/2 tl muskottipähkinää
1/2 tl kanelia
1 appelsiinin raastettu kuori
Lisäksivoita
sormisuolaa
mustapippuria
Kapris-rosmariinivoi75 g voita
1 1/2 rkl kapriksia
2 oksaa rosmariinia
ripaus suolaa
( 1 anjovisfilee)
Mikä punaviini entrecotelle sopisi? Kokkaa entrecote venetolaiseen tapaan Tiina Rantasen reseptillä:
- Teen ensin marinadi. Kiehauta viiniä, sokeria ja mausteita viitisen minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
- Pane lihat laakeaan vuokaan ja kaada maustettu punaviini lihan päälle. Marinoi lihoja 1/2-3 vuorokautta.
- Tee maustevoi. Sekoita ainekset monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa keskenään. (Anjovis antaa maustevoille pikantin säväyksen, mutta sen voi hyvin jättää poiskin.) Muotoile voista nappeja ja pistä ne jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan käyttöä.
- Ota pihvit viinistä puolisen tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön.
- Paista pihvejä kuumalla pannulla voissa 2-3 minuuttia/puoli haluamastasi kypsyysasteesta riippuen. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa entrecôte-pihvit keitettyjen, valkosipulilla, appelsiininkuoriraasteella ja oliiviöljyllä maustettujen papujen kanssa.
Ohje: Tiina Rantanen
Tutustu Tiinan resepteihin Kotilieden Himahella-blogissa
Ja lisää herkullisiä reseptejä Viinipostin Lautasella-osiossa!
Suositukset
Tommasi Ripasso
Tämä ”amaronen pikkuveli” ja palkittu ripasso on roteva ja särmikäs, rustiikkinen viini ntrecôten rinnalle. Tommasi Ripasso on oiva kumppani myös muille voimakkaille lihoille, voimakkaanmakuisille pastoille ja kypsytetyille juustoille.
“**** -tähteä”, “Harmoninen, laadultaan erinomainen”, “Luonteikas viini” -Viinilehti
Tommasi Ripasso
Tämä ”amaronen pikkuveli” ja palkittu ripasso on roteva ja särmikäs, rustiikkinen viini ntrecôten rinnalle. Tommasi Ripasso on oiva kumppani myös muille voimakkaille lihoille, voimakkaanmakuisille pastoille ja kypsytetyille juustoille.
“**** -tähteä”, “Harmoninen, laadultaan erinomainen”, “Luonteikas viini” -Viinilehti