Cosmopolitan

cosmopolitan drinkki

Klassinen Cosmopolitan drinkki sopii hyvin roseiden aloittamaan vaaleanpunaiseen trendiin! Tämä ikoninen cocktail on täydellinen yhdistelmä tyylikkyyttä ja herkullisuutta. Cosmopolitan valmistuu vodkasta, triple sec -likööristä sekä karpalo- ja limemehusta. Tällä helpolla reseptillä valmistat näyttävät pinkit ja maukkaat Cosmopolitan drinkit, jotka tekevät vaikutuksen.

Cosmopolitan on tunnettu sekä maustaan että ulkonäöstään. Sen vaaleanpunainen väri ja raikas maku tekevät siitä suositun valinnan niin juhliin kuin rentoihin illanviettoihinkin. Cosmopolitanin valmistus on nopeaa ja helppoa, joten nämä klassiset drinkit valmistuvat hetkessä tarjoiltavaksi.

Ainekset:

3 cl vodkaa

1 cl triple sec -likööriä

3 cl karpalomehua

1 cl limemehua

Jäitä

Koristeeksi limelohko

Ohjeet:

 1. Sekoita vodka, likööri, karpalomehu ja limemehu shakerin metalliosassa. 
 2. Lisää reilusti jäitä ja sulje kansi. Ravista 15-20 sekuntia, kunnes shaker tuntuu jääkylmältä. 
 3. Siivilöi valmis juoma cocktail-lasiin. Koristele lopuksi limelohkolla.

Cosmopolitan eli “Cosmo” on ikoninen cocktail

Cosmopolitan, tuttavallisemmin "Cosmo", on klassinen cocktail, joka nousi erityisen suosituksi 1990-luvulla. Juoman alkuperästä on monia tarinoita, mutta yleisimmin hyväksytty versio sijoittaa sen synnyn 1970-luvun puoliväliin. Juomasta tuli suosittu erityisesti New Yorkin ja San Franciscon baareissa. 1990-luvulla Cosmopolitan sai valtavan suosion kiitos televisiosarjan "Sinkkuelämää" (Sex and the City), jossa sen päähenkilö, Carrie Bradshaw, teki siitä ikonisen juoman.

Valmista täydellinen Cosmopolitan valitsemalla laadukas vodka. Valikoimastamme löydät erinomaisia vodkia, jotka korostavat juoman raikkaita ja hedelmäisiä makuja. Vodka on Cosmopolitanin tärkein ainesosa, ja sen laatu vaikuttaa merkittävästi juoman makuun.

Cosmopolitanin muunnokset

Cosmopolitanista on monia muunnoksia, jotka tarjoavat erilaisia makuelämyksiä ja soveltuvat eri tilanteisiin:

 1. White Cosmopolitan: Vaihdetaan karpalomehu valkoiseen karpalomehuun, mikä antaa juomalle kirkkaamman ulkonäön ja kevyemmän maun.
 2. Blood Orange Cosmopolitan: Käytetään veriapelsiinimehua karpalomehun sijaan, mikä tuo juomaan uudenlaisen sitruksisen twistin.
 3. Peach Cosmopolitan: Lisätään persikkalikööriä ja käytetään persikkamehua, mikä tekee juomasta hedelmäisemmän ja makeamman.
 4. Raspberry Cosmopolitan: Karpalomehu korvataan vadelmamehulla tai vadelmaliemellä, mikä tuo juomaan uudenlaisen marjaisan maun.

Cosmopolitanin klassiset ainekset

Klassinen Cosmopolitan valmistetaan seuraavista aineksista:

 • Vodka: 3 cl, mieluiten laadukas ja neutraalin makuinen.
 • Triple Sec -likööri: 1 cl
 • Karpalomehu: 3 cl, antaa juomalle sen tunnusomaisen punaisen värin ja makeuden.
 • Limemehu: 1 cl, tuo juomaan raikkautta ja happamuutta.
 • Jäitä: Juoman jäähdyttämiseen ja ravistamiseen.
 • Koriste: Limelohko tai appelsiininkuori.

Cosmopolitanin makuprofiilili on tasapainoinen

Cosmopolitan on tunnettu tasapainoisesta ja raikkaasta makuprofiilistaan. Sen maku on yhdistelmä makeutta, happamuutta ja hienoista karvautta. Karpalomehu tuo juomaan makeutta ja hedelmäisyyttä, kun taas limemehu lisää raikkautta ja hapokkuutta. Vodka antaa juomalle sen pohjan, kun taas triple sec -likööri lisää hienostuneen appelsiinisen vivahteen.

Juoman maku on sekä virkistävä että hieman makea, mikä tekee siitä täydellisen aperitiivin tai seurustelujuoman. Cosmopolitanin syvän pinkki väri ja elegantti ulkonäkö tekevät siitä myös visuaalisesti houkuttelevan näköisen.

Katso myös nämä drinkit