Paistettu kuhafile, herkullinen kantarellirisotto ja itsetehdyt pikkelöidyt juurekset

star
paistettu kuha
Ainekset

Paistettu kuha

700 g kuhafilettä jaettuna neljään palaan, nahkoineen

4 siivua parmankinkkua

Kanttarellirisotto

3 dl arborioriisiä

1 valkosipulinkynsi

1 keltainen sipuli

1 iso porkkana

200 g tuoreita kanttarelleja

2 rkl oliiviöljyä

2 dl valkoviiniä

8-10 dl kanalientä

100 g raastettua parmesaania

1 dl crème fraîche

1 ruukku hakattua persiljaa

Pikkelöidyt juurekset

0,5 dl etikkaa

1 dl sokeria

1,5 dl vettä

1 tl sinapinsiemeniä

1 laakerinlehti

2 raitajuurta tai keltajuurta

2 porkkanaa

1 iso punasipuli

Tutustu täydelliseen kantarellirisotto-ohjeeseen, joka tuo lautasellesi syksyn sienisadon parhaat maut. Tämä helppo ja herkullinen kantarellirisotto tarjoillaan yhdessä paistetun kuhafileen ja itse valmistettujen pikkelöityjen juuresten kanssa, mikä tekee siitä täydellisen aterian mihin tahansa tilaisuuteen. Kantarellirisotto on loistava valinta, kun haluat valmistaa jotain erityistä, joka hurmaa niin ulkonäöllään kuin makuyhdistelmilläänkin.

Valmistusohje

Pikkelöidyt juurekset – ohje

  1. Laita kattilaan etikka, sokeri, vesi sekä mausteet. Kiehauta ja keitä sen aikaa, että sokeri sulaa liemeen.
  2. Kuori juurekset ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Laita juurekset ja sipuli liemeen ja anna maustua liemessä vähintään tunti.

Kantarellirisotto – ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli sekä porkkana.
  2. Laita oliiviöljyä hieman kattilaan ja ruskista kasviksia hetki kuumassa öljyssä.
  3. Lisää riisi ja viini ja anna viinin imeytyä riisiin. Laita kanalientä kauhalla riisin joukkoon kauhallinen kerrallaan ja anna aina nesteen imeytyä riisiin ennen uuden kauhallisen laittamista. Älä jätä risottoa yksin, sekoittele vähän väliä. Jatka rauhallista keittämistä kunnes n 20 min on kulunut ja riisi on kermaista ja siinä tuntuu vielä pieni purutuntuma.
  4. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon raastettu parmesan-juusto. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Pilko kantarellit ja paista niitä pannulla kunnes neste haihtuu.
  6. Lisää risottoon creme fraiche, kanttarellit ja persiljasilppu ennen tarjoilua.
  7. Lisää hieman lientä jos risotto tuntuu paksulta, sen kuuluisi olla puuromaisen pehmeää.

Paistettu kuha – ohje

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita parmankinkkusiivut leivinpaperille pellille ja paista uunissa rapeiksi, n 10 min. Ota siivut pois uunista ja laske uunin lämpötila 125 asteeseen.
  2. Paista kalafileille ruskea pinta nopeasti kuumalla pannulla ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
  3. Laita kalafileet pellille leivinpaperin päälle ja työnnä paksuimpaan kohtaan lämpömittari.
  4. Paista kalafileitä uunissa kunnes sisälämpötila on 58 astetta. Ota sen jälkeen uunista.
  5. Ripottele kalafileiden päälle parmankinkusta murennettuja paloja ja tarjoile risoton ja pikkelöityjen juuresten kanssa.

    Risoton valmistaminen pakastetuista kantarelleista

    Jos tuoreita kantarelleja ei ole saatavilla, voit valmistaa risoton myös pakastetuista kantarelleista. Sulata pakastetut kantarellit huolellisesti ja valuta ylimääräinen neste pois ennen käyttöä. Tämä estää risoton muuttumasta vetiseksi. Kuullota sulatetut sienet pannulla, kunnes kaikki ylimääräinen neste on haihtunut. Tämä keskittää sienien maun ja parantaa niiden rakennetta risotossa. Koska pakastaminen voi hieman laimentaa sienten makua, voit lisätä pannulle hieman ekstra mausteita, kuten tuoretta timjamia tai rosmariinia, kun paistat sieniä.

    Risoton valmistaminen ilman valkoviiniä

    Risotto on mahdollista valmistaa myös ilman viiniä. Voit korvata sen samalla määrällä kana- tai kasvislientä. Tämä säilyttää nesteen määrän risotossa ilman että maku kärsii. Lisää risoton valmistuksen loppuvaiheessa hieman sitruunamehua. Se tuo ruokaan raikasta happamuutta, joka yleensä saadaan valkoviinistä. Voit lisätä aromikkuutta käyttämällä yrttejä, kuten laakerinlehteä tai salviaa, jotka keitetään mukana liemessä ja poistetaan ennen tarjoilua.