Lasissa

Laatu ei aina ole lasia – vastuulliset viinipakkaukset Alkossa Juomien pakkaaminen on tärkeä osa viinin tuotantoa, ja sillä on monia merkittäviä ympäristövaikutuksia. Varsinkin ilmastonmuutoksen hillitseminen on saanut vastuunsa tuntevat tuottajat kiinnostumaan ympäristöä säästävästä viinien pakkaamisesta. Yksi tällainen edelläkävijäyritys on Les...
Jatka lukemista
Testaa nämä Alkon ympäristöystävälliset viinit Alkossa vietetään Ilmasto kiittää! -päiviä 10.4.-22.4.2023. Alkon hyllyiltä löytyy paljon ympäristöystävällisiä tuotteita ja me Viinipostilla halusimme kerätä yhteen muutamia tuottajia, jotka tekevät erityisen paljon ympäristömme hyväksi. Alko kerää vastuullisia tuotteita Vihreä valinta -merkintänsä alle. Tällöin...
Jatka lukemista
Millainen on biodynaaminen viini ja miten se valmistetaan? Biodynaaminen viljely on itävaltalaisen Rudolf Steinerin 1920-luvun lopulla kehittämä viljelyfilosofia. Se suuntautuu erityisesti tarhoilla tapahtuvaan työhön, mutta ulottuu usein myös kellareihin: moni biodynaamisesti viljelevä tähtää mahdollisimman luonnolliseen, vähän käsiteltyyn viiniin. Biodynaaminen viini...
Jatka lukemista
Viinin hiilijalanjälki on pieni mutta tuhatjalkainen Viinisektorin hiilijalanjälki on varsin pieni suhteutettuna muuhun maanviljelykseen, puhumattakaan lihakarjan kasvatuksesta tai nk. kovasta teollisuudesta. Yksittäisen viinipullon hiilijalanjälki jää noin tuhannesosaan verrattuna esimerkiksi yhden matkustajan osuuteen mannerten välisellä lennon hiilijalanjäljestä. (Karkeasti ottaen lento Lontoosta...
Jatka lukemista
Raimat on yksi Euroopan suurimmista viinitiloista, jonka tavoitteena on tulla yhdeksi Espanjan johtavista luomuviinin tuottajista CCPAE:n myöntämällä luomutuotannon sertifikaatilla. Tila on myös vahvasti sitoutunut kestävään kehitykseen. Yli 2 200 hehtaarin viinitarhoilla satsataan luonnonmukaiseen viljelyyn ja luonnosta huolehtimiseen. Heidän tiluksilleen on...
Jatka lukemista