Lasissa

Millainen on biodynaaminen viini ja miten se valmistetaan? Biodynaaminen viljely on itävaltalaisen Rudolf Steinerin 1920-luvun lopulla kehittämä viljelyfilosofia. Se suuntautuu erityisesti tarhoilla tapahtuvaan työhön, mutta ulottuu usein myös kellareihin: moni biodynaamisesti viljelevä tähtää mahdollisimman luonnolliseen, vähän käsiteltyyn viiniin. Biodynaaminen viini...
Jatka lukemista
Viinin hiilijalanjälki on pieni mutta tuhatjalkainen Viinisektorin hiilijalanjälki on varsin pieni suhteutettuna muuhun maanviljelykseen, puhumattakaan lihakarjan kasvatuksesta tai nk. kovasta teollisuudesta. Yksittäisen viinipullon hiilijalanjälki jää noin tuhannesosaan verrattuna esimerkiksi yhden matkustajan osuuteen mannerten välisellä lennon hiilijalanjäljestä. (Karkeasti ottaen lento Lontoosta...
Jatka lukemista
Raimat on yksi Euroopan suurimmista viinitiloista, jonka tavoitteena on tulla yhdeksi Espanjan johtavista luomuviinin tuottajista CCPAE:n myöntämällä luomutuotannon sertifikaatilla. Tila on myös vahvasti sitoutunut kestävään kehitykseen. Yli 2 200 hehtaarin viinitarhoilla satsataan luonnonmukaiseen viljelyyn ja luonnosta huolehtimiseen. Heidän tiluksilleen on...
Jatka lukemista
Alkon Vihreä valinta -merkintä kokoaa alleen erilaisia sertifikaatteja ja käytäntöjä Aloitimme syyskuussa juttusarjan teemalla vastuullisuus. Pohdimme, mitä vastuullisuus viinialalla merkitsee ja mitä käytännön haasteita viinituottajilla on edessään toimiakseen vastuullisesti – niin ekologisesti kuin sosiaalisestikin. Ilahduttavan monet tuottajat ovat tarttuneet haasteisiin...
Jatka lukemista
Symington tuottaa portugalilaisia viinejä viiden sukupolven kokemuksella Pitkillä perinteillä on iso merkitys, kun puhutaan parhaan laadun ja kestävän kehityksen yhdistämisestä. Symington Family Estates on toiminut jo viiden sukupolven ajan Douron laaksossa tuottaen sekä palkittuja puna- ja valkoviinejä että maailmankuuluja portviinejä....
Jatka lukemista