Vaniljapannacottaa, melonia ja greippiä
350 g kuohukermaa
100 g täysmaitoa
60 g sokeria
1 vaniljatanko
2 liivatelehteä (6g)
Marinoitujen melonien ainekset300 g erilaisia meloneja (hunaja-, cantaloupe, vesimeloni)
1 greippi
2 rkl sokeria
10 kpl sitruunatimjamin oksaa
Passiongranitan ainekset500 g passionin mehua
25 g sokeria
Suomen Bocuse d’Or -kilpailun edustaja Johan Kurkela suunnitteli maailman rakastetuimmalle samppanjalle Moët & Chandon Imperial Brutille kolmen ruokalajin menuun. Jälkiruokasi Johan valmisti vaniljapannacottaa, melonia ja greippiä.
Pannacotan ohjeet:
- Yhdistä kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet sen sisältä joukkoon. Lisää sokeri ja halkaistu vaniljatanko, lämmitä niin että sokeri liukenee.
- Liota liivatteet kylmässä vedessä ja lisää maito kerman joukkoon, sekoita hyvin.
- Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siivilöi.
- Kaada annosvuokiin, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin asettumaan, mielellään vähintään 2 tunniksi tai kunnes kokonaan jähmettynyt.
Marinoidun melonin ohjeet:
- Tee palloraudalla vesimelonista palloja, jos et omista pallorautaa voit leikata melonit veitsellä kuutioiksi.
- Raasta greipin kuori ja leikkaa greipin hedelmäliha irti kalvojen väleistä segmenteiksi. Purista mehu lopusta greipistä pieneen kattilaan sitruunatimjamin ja sokerin kanssa, kiehauta niin että sokeri sulaa. Siivilöi lämmin liemi melonien ja greippisegmenttien päälle ja aseta kylmään marinoitumaan suljetussa astiassa.
Passiongranita ohjeet:
- Yhdistä mehu ja sokeri, kiehauta ja pakasta yön yli.
- Raaputa haarukalla pakkasessa viilennettyyn astiaan irtonainen granita ja pidä pakkasessa tarjoiluun saakka.
Esillepano:
Annostele melonit ja greipit pannacotan päälle ja viimeistele granitalla ja nypityillä sitruunatimjamin lehdillä.