Vaniljapannacottaa, melonia ja greippiä

star
Vaniljapannacottaa, melonia ja greippiä
Vaniljapannacotan ainekset

350 g kuohukermaa

100 g täysmaitoa

60 g sokeria

1 vaniljatanko

2 liivatelehteä (6g)

Marinoitujen melonien ainekset

300 g erilaisia meloneja (hunaja-, cantaloupe, vesimeloni)

1 greippi

2 rkl sokeria

10 kpl sitruunatimjamin oksaa

Passiongranitan ainekset

500 g passionin mehua

25 g sokeria

Suomen Bocuse d’Or -kilpailun edustaja Johan Kurkela suunnitteli maailman rakastetuimmalle samppanjalle Moët & Chandon Imperial Brutille kolmen ruokalajin menuun. Jälkiruokasi Johan valmisti vaniljapannacottaa, melonia ja greippiä.

Pannacotan ohjeet:

  • Yhdistä kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet sen sisältä joukkoon. Lisää sokeri ja halkaistu vaniljatanko, lämmitä niin että sokeri liukenee.
  • Liota liivatteet kylmässä vedessä ja lisää maito kerman joukkoon, sekoita hyvin.
  • Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siivilöi.
  • Kaada annosvuokiin, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin asettumaan, mielellään vähintään 2 tunniksi tai kunnes kokonaan jähmettynyt.

Marinoidun melonin ohjeet:

  • Tee palloraudalla vesimelonista palloja, jos et omista pallorautaa voit leikata melonit veitsellä kuutioiksi.
  • Raasta greipin kuori ja leikkaa greipin hedelmäliha irti kalvojen väleistä segmenteiksi. Purista mehu lopusta greipistä pieneen kattilaan sitruunatimjamin ja sokerin kanssa, kiehauta niin että sokeri sulaa. Siivilöi lämmin liemi melonien ja greippisegmenttien päälle ja aseta kylmään marinoitumaan suljetussa astiassa.

Passiongranita ohjeet:

  • Yhdistä mehu ja sokeri, kiehauta ja pakasta yön yli.
  • Raaputa haarukalla pakkasessa viilennettyyn astiaan irtonainen granita ja pidä pakkasessa tarjoiluun saakka.

Esillepano:

Annostele melonit ja greipit pannacotan päälle ja viimeistele granitalla ja nypityillä sitruunatimjamin lehdillä.

Suositukset

Moët & Chandon Impérial Brut

Moët & Chandon Impérial Brut

Brut Impérial on Moët & Chandon talon osaamisen taidonnäyte, joka luodaan uudelleen joka vuosi. Samppanja yhdistää harmonisesti rypälelajikkeiden, kylien ja kolmen peräkkäisen sadon monimuotoisuuden.

Ranska 59,69€