French 75

French 75 drinkki

Kokeile klassista ja juhlavaa French 75 -drinkkiä illan aloitukseen. Tämä drinkki, joka aateloidaan samppanjalla tai kuohuviinillä, valmistetaan Suomessa usein ginistä, mutta voit myös kokeilla 1950-luvun konjakkiversiota. 

VS-konjakista, sitruunasta ja sokerista sekoitettavan drinkin pohjan voi hyvin valmistaa myös etukäteen kannuun jääkaappiin. Tarjoiluhetkellä tarvitsee vain kaataa drinkki laseihin ja lisätä samppanja sekä koriste.

Ainekset:

4 cl VS-konjakkia

2 cl tuorepuristettua sitruunamehua

2 cl sokerisiirappia

jäitä

noin 6-8 cl samppanjaa tai kuohuviiniä

koristeeksi sitruunankuorta

Ohjeet:

  1. Kaada jäillä täytettyyn viinilasiin VS-konjakki, sitruunamehu ja sokerisiirappi ja täytä lasi kuohuviinillä. 
  2. Sekoita hyvin ja lisää koristeeksi sitruunan kuorta.

Elegantti cocktail 1900-luvun alusta

French 75 on elegantti ja raikas cocktail, jonka juuret ulottuvat takaisin 1900-luvun alkuun. Tämä klassinen drinkki tunnetaan alun perin nimellä "Soixante Quinze" (ransk. 75), ja sen uskotaan syntyneen Ranskassa ensimmäisen maailmansodan aikaan. Tarinan mukaan se sai nimensä ranskalaisten 75-millisten kenttätykkien mukaan, jotka olivat tuolloin sotien keskipisteessä.

Valmista klassinen ja elegantti French 75 käyttämällä laadukasta VS-konjakkia. Valikoimastamme löydät VS-konjakkeja, jotka täydentävät juoman hedelmäistä ja raikasta makumaailmaa.

Hienostuneen makuinen juoma

Makuprofiililtaan French 75 on tasapainoinen yhdistelmä hedelmäisyyttä, hapokkuutta ja raikkautta. VS-konjakin ja tuorepuristetun sitruunamehun yhdistelmä antaa sille pehmeän ja hienostuneen maun, kun taas sokerisiirappi tuo juomaan juuri sopivaa makeutta. Kun tämä pohja täydennetään kuohuvalla samppanjalla tai kuohuviinillä, lopputulos on juhlava ja virkistävä cocktail, joka sopii täydellisesti erilaisiin tilaisuuksiin.

French 75 drinkki on edelleen arvostettu 

French 75 drinkki on säilyttänyt suosionsa vuosikymmenien ajan ja se on edelleen arvostettu valinta cocktail-listoilla ympäri maailmaa. Sen klassinen eleganssi ja monipuolisuus tekevät siitä suositun valinnan niin baareissa kuin kotona järjestettävissä juhlissa. Lisäksi sen helppo valmistus tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon niin aloitteleville cocktail-harrastajille kuin kokeneillekin sekoittajille.

Kokeile myös erilaisia muunnelmia

Vaikka perinteinen French 75 onkin ihastuttava juoma sellaisenaan, voit kokeilla myös erilaisia muunnelmia, joilla saat juomaan uusia sävyjä. Esimerkiksi vaihtamalla konjakin giniksi tai kokeilemalla erilaisia sitruunamehun ja sokerisiirapin suhteita voit luoda oman persoonallisen version tästä klassikosta.

Katso myös nämä drinkit