Helpot kukkakaaliwingsit
kaksi annosta
kasvis, maidoton
iso kukkakaali tai kaksi pienempää, noin 1 kg
Leivitystaikina2 dl vehnäjauhoa (tai gluteenittomia jauhoja)
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl (savu)paprikajauhetta
1 tl currya
1 tl kanelia
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
noin 2 dl Black Tower -valkoviiniä (tai kivennäisvettä)
Maustekastike3 dl BBQ-kastiketta
1-2 tl sriracha-kastiketta
1 rkl kasvimargariinia
Koristeeksisilputtua, tuoretta korianteria
Herkullisten kukkakaaliwingsien valmistaminen uunissa on helppoa ja hauskaa. Tässä reseptissä yhdistyy rapea leivitys, mausteinen BBQ-kastike ja raikas kukkakaali. Kukkakaaliwingsit ovat täydellinen vaihtoehto perinteisille siipipaloille ja sopivat mainiosti niin alkupalaksi kuin naposteltavaksikin. Valmista Himahella -blogin Tiina Rantasen herkullisen helpot kukkakaaliwingsit uunissa näin:
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Irrota kukkakaalista nuput. Halkaise isoimmat nuput.
- Sekoita leivitystaikinan kuivat ainekset keskenään kulhossa. Sekoita joukkoon valkoviini (tai vesi) hyvin vatkaten. Taikinan tulisi olla paksuhkoa, jotta se tarttuu hyvin kukkakaalin pintaan. Lisää tarvittaessa jauhoja tai vettä
- Dippaa kukkakaalinnuput yksitellen taikinassa niin, että leivitys ympäröi kukkakaalin. Kopauta ylimääräiset taikinat kulhon reunaan ja aseta palat leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
- Paista kukkakaalipaloja uunissa 20 minuuttia, käännä palat puolessa välissä paistoa.
- Valmista sillä välin wingseille BBQ-kastike. Pane grilli- ja sriracha-kastike kattilaan, lisää rasva. Kuumenna seosta, kunnes kasva sulaa ja antaa kiiltoa kastikkeeseen.
- Ota kukkakaaliwingsit uunista ja dippaa jokainen vuorollaan BBQ-kastikkeessa. Kypsennä wingsejä vielä 10 minuuttia, jotta saat niihin kauniin paistopinnan.
- Ripottele kypsille wingseille silputtua, tuoretta korianteria. Tarjoa kuumina.