Lampaankare ja portugalilainen migas
Lampaankare
1 kg lampaankaretta
suolaa ja mustapippuria
4 rkl oliiviöljyä
Marinadi
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu ja kuori hienoksi raastettuna
3 rkl hienonnettua persiljaa
2 rkl hienonnettua rosmariinia
1 rkl hienonnettua timjamia
puolikas tuore chili
1 dl oliiviöljyä
Migas250 g lehtikaalia
3-4 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
150 g leipämurua (kuivahtanutta juureen tehtyä maalaisleipää)
3 rkl pinjansiemeniä
1 tlk mustia papuja
suolaa ja mustapippuria
Lampaankare
- Sekoita marinadiainekset ja laita lampaankare marinadiin. Käytä noin puolet marinadista tähän tarkoitukseen, loppu jää tarjottavaksi valmiin annoksen kanssa, joten laita se pieneen astiaan.
- Anna maustua vähintään puoli tuntia.
- Ota liha marinadista ja pyyhi se puhtaaksi.
- Lämmitä öljy kuumaksi paistinpannussa ja ruskista liha kauttaaltaan pannussa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Laita lampaankare uunivuokaan ja paista uunissa 150 asteessa noin 40-50 min tai kunnes lihan sisälämpötila on noin 55 astetta.
- Ota pois uunista, laita folioon ja anna vetäytyä n 5-10 min ennen kuin leikkaat siivuiksi.
Migas
- Huuhtele lehtikaali ja valuta. Irrota paksut keskiruodot ja leikkaa reiluiksi paloiksi.
- Valuta pavut.
- Hienonna valkosipulinkynsi.
- Lämmitä 3 rkl oliiviöljyä pannussa ja lisää hienonnettu valkosipuli hetkeksi pannulle. Sekoittele ja varo etteivät pala. Lisää leipämuru ja paistele seosta kunnes leipämuru on rapeaa. Lisää kaali, pavut ja pinjansiemenet. Lisää oliiviöljyä jos seos tuntuu liian kuivalta. Paista muutama minuutti ja mausta sitten suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile lampaankare lopun marinadin ja migaksen kanssa.