Viini lampaan kanssa

viini lampaan kanssa

Tiedätkö jo, mikä viini lampaan kanssa sopii?

Valkosipulilla, sitruunalla, chilillä ja tuoreilla yrteillä maustetun lampaankareen kaveriksi valitsimme neljä suussa sulavaa punaviiniä. Herkuttele näillä viineillä tänä pääsiäisenä!

Lisää lammasreseptejä löydät K-Ruoan sivuilta!

Suositukset

Tommasi Ripasso

Tommasi Ripasso

Tämä ”amaronen pikkuveli” ja Vuoden Punaviiniksi valittu ripasso on roteva ja särmikäs, rustiikkinen viini. Voimakkaillekin lihoille, voimakkaanmakuisille pastoille ja kypsytetyille juustoille.

Italia 22,45€
Château de Seguin Cuvée Prestige

Château de Seguin Cuvée Prestige

Tuottajan Château de Seguinin viinejä on ollut Alkossa myynnissä jo vuodesta 1986. Viinit tuotetaan Ranskan Bordeaux’ssa, Entre-deux-Mers aluellaa Bordeauxin kaupungin ja Saint-Emiljonin kylän puolessa välissä. Viinitilalla on viljelty viinejä jo niin aikaisin kun 700-luvulla erinomaisen sijainnin ja maaperän ansiosta. Bruno Mottet perheineen omistama Château de Seguinin viinitila on kooltaan yli 250 hehtaaria. Mottet perhe on restauroineet Château de Seguinin kartanorakenukset ja tuonut puitkäperinteiselle tuottajalle uusinta viinintuotto teknikkaa ja teknologiaa kunnioittaen perinteitä.

Château de Seguin Cuvée Prestige on  tummansävytteinen, täyteläinen ja tanniininen, mutta samalla myös marjaisa ja mausteinen. Viini on nuorekas ja suutuntumaltaan erittäin kireä, tuoksu muistuttaa hapankirsikoita ja mustaherukoita. Viini on kypsytetty 12 kuukautta Ranskalaisissa tammitynnyreissä. Kokonaisuus on yrttinen ja maultaan raa’an vihertäväsävytteinen jättäen hapokkaan, karvaan ja tiukan jälkivaikutelman. Sopii erinomaisesti lihan kaveriksi sekä kovien ja voimakkaiden juustojen kanssa.

Ranska 20,90€
Antinori Marchesi Chianti Classico Riserva

Antinori Marchesi Chianti Classico Riserva

Rypäleet viiniin tulevat maailmankuululta Tignanellon tilalta, joka sijaitsee Chianti Classico -viinialueen sydämessä, Greve- ja Pesa-jokien laaksossa. Viinitila ulottuu 319 hehtaarin alueelle, joista 130 hehtaaria on viinitarhoja. Viinitarhat koostuvat pääasiassa alkuperäisistä Sangiovese -rypäleistä sekä muista perinteisistä lajikkeista kuten Cabernet Sauvignon ja Cabernet Franc. Marchese Antinori on Antinorin historiallinen viini, joka on vuodesta 2011 lähtien valmistettu Tignanello viinitilan rypäleistä. Viini on erittäin laadukas ja tyylikäs, alueelleen tyypillinen viini.  

Italia 48,20€