Viinisuositukset lampaankareelle ja pääsiäisen herkuille

viini lampaan kanssa

Tiedätkö jo, mikä viini lampaan kanssa sopii?

Valkosipulilla, sitruunalla, chilillä ja tuoreilla yrteillä maustetun lampaankareen kaveriksi valitsimme neljä suussa sulavaa punaviiniä. Herkuttele näillä viineillä tänä pääsiäisenä!

Lisää lammasreseptejä löydät K-Ruoan sivuilta!

Suositukset

Baarsma Lyngrove Reserve Shiraz-Pinotage

Baarsma Lyngrove Reserve Shiraz-Pinotage

Etelä-Afrikkalainen lämpimän mausteinen, mutta helposti lähestyttävä viini on muhevan marjainen ja hieman savuinen liharuokien ystävä.

Etelä-Afrikka 9,20€
Antinori Marchesi Chianti Classico Riserva

Antinori Marchesi Chianti Classico Riserva

Rypäleet viiniin tulevat maailmankuululta Tignanellon tilalta, joka sijaitsee Chianti Classico -viinialueen sydämessä, Greve- ja Pesa-jokien laaksossa. Viinitila ulottuu 319 hehtaarin alueelle, joista 130 hehtaaria on viinitarhoja. Viinitarhat koostuvat pääasiassa alkuperäisistä Sangiovese-rypäleistä sekä muista perinteisistä lajikkeista kuten Cabernet Sauvignon ja Cabernet Franc. Marchese Antinori on Antinorin historiallinen viini, joka on vuodesta 2011 lähtien valmistettu Tignanello viinitilan rypäleistä. Viini erittäin laadukas ja tyylikäs, sekä aluelleen tyypillinen viini.  

Italia 38,20€
Château de Seguin Cuvée Prestige

Château de Seguin Cuvée Prestige

Château de Seguin Cuvée Prestige on  tummansävytteinen, täyteläinen ja tanniininen, mutta samalla myös marjaisa ja mausteinen. Viini on nuorekas ja suutuntumaltaan erittäin kireä, tuoksu muistuttaa hapankirsikoita ja mustaherukoita. Viini on kypsytetty 12 kuukautta Ranskalaisissa tammitynnyreissä. Kokonaisuus on yrttinen ja maultaan raa’an vihertäväsävytteinen jättäen hapokkaan, karvaan ja tiukan jälkivaikutelman. Sopii erinomaisesti lihan kaveriksi sekä kovien ja voimakkaiden juustojen kanssa.

Ranska 19,99€