Lautasella
Grilliruoat
Tutustu monipuoliseen valikoimaan herkullisia grilliruokia. Grilliruot taipuvat moneksi, sillä grillissä valmistuu niin liha, kala kuin kasvisruoat. Viinipostin arkistoista löytyy grillireseptit siis moneen makuun! Kokkaa vaikkapa grillattuja jättikatkarapuja tai grillattua siikaa. Viinipostin asiantuntijat tietävät myös, mitkä viinit sopivat parhaiten grilliruokien kanssa, kurkkaa viinit reseptien yhteydestä.
Kesäinen grillimenu koostuu monipuolisista herkuista, jokaiselle jotain siis! Kesän helpoin grilliplatteri kootaan ruokatoimittaja Mari Moilasen vinkein; paljon kasviksia, vähän kanaa ja herkullisia makkaroita. Raaka-aineet käsitellään yksinkertaisesti ja maun grillimenulle tuo kaksi ihanaa kastiketta, cowboy-butter ja sitruunakastike. Grillimenu on hauska tehdä...
Jatka lukemista
Plan B! tekee viiniä omalla tavallaan Länsi-Australian viinialueet ovat mantereen syrjäisintä kolkkaa, mutta sieltä on viime vuosina alkanut nousta huomiota herättävän hyviä viinejä. Yksi tämän hetken hehkutetuimmista tuottajista on Terry Chellapahin luotsaama Plan B! Sen mehevä Shiraz, lempeän raikas Riesling...
Jatka lukemista
Mari Moilanen vinkkaa kuinka grillatut jättikatkaravut valmistetaan! Grillatut jättikatkaravut ja merenelävät nauttivat tyylikkään raikashapokkaasta viinistä, kuten australialaisesta Plan B Sauvignon Blancista! Lue viinistä lisää reseptin alta. Sulata ravut. Valmista marinadi astiaan ja lisää ravut. Sekoita. Anna rapujen marinoitua noin puolen...
Jatka lukemista
Karitsankare grillissä maistuu chorizo-tomaattimuhennoksen kanssa erinomaiselta! Portugalissa kaikkialla kasvava mänty tuottaa muhkeita ja isoja käpyjä, sellaisia lähes munakoison kokoisia kaunottaria. Näiden mäntyjen katveessa viljellään Ribeiro Santon tilan Pinha -viinin rypäleetkin ja siitä tämä luonteikas, Dãon alueen punaviini on saanut nimensä....
Jatka lukemista
Tiina Rantasen vuohenjuustoinen BBQ lohi valmistuu näin: Levitä jokaiselle kalapalalle hieman sormisuolaa ja reilu ruokalusikallinen grillikastiketta. Viipaloi vuohenjuusto neljään osaan eli noin 50 g pala/kalapala. Pane kalapalat ja terttukirsikkatomaatit grillialustalle. Pane lihalämpömittari paksuimpaan lohipalaan ja grillaa kunnes lihalämpömittari näyttää 42-55...
Jatka lukemista