Clover Club

clover club drinkkiohje

Kesän herkullisimmat drinkit vinkkaa Jussi Alatalo, raumalaisen Kapakka2-baarin baarimestari. Jussin kesäjuomissa maistuvat marjat ja tummat alkoholit.

Kesä on tietysti myös marjojen parasta sesonkia, ja kauden vadelmista Jussi ravistaa Clover Club -cocktailin. 1800-luvulla kehitetty klassikko oli jäänyt unholaan, mutta nousi uudestaan suosioon 2000- luvulla muutaman menestyneen cocktailkirjan myötä. Vadelmien lisäksi siihen käytetään sitruunaa, sokeria, valkuaista ja giniä. Juoman vadelmaista makumaailmaa tukee mansikoilla, puolukoilla ja raparperilla maustettu kotimainen pinkki gini. Laadukkaan ginin lisäksi on tärkeää käyttää tuorepuristettua sitruunamehua. Valkuainen tuo juomaan kuohkean tekstuurin. Sen saavuttamiseksi drinkki tulee ravistaa ensin ilman jäitä, ja sitten jäiden kanssa.

”Kannattaa käyttää mahdollisimman tuoreita valkuaisia, joiden aromi ei peitä juoman hentoja makuja.”

Ainekset:

4 cl kotimaista pinkkiä giniä

3 cl sitruunamehua

2 cl sokerisiirappia

4–6 tuoretta vadelmaa

1 kananmunan valkuainen

pala sitruunan kuorta

koristeeksi vadelmia

Ohjeet:

Murskaa vadelmat shakerin pohjaa vasten. Mittaa shakeriin kotimainen pinkki gini, sitruunamehu, sokerisiirappi ja valkuainen. Sulje shaker ja ravista voimakkaasti, jotta valkuainen vaahtoutuu. Avaa shaker, lisää jäitä ja sulje uudestaan. Ravista juoma kylmäksi. Tuplasiivilöi jäähdytettyyn coupette-lasiin. Purista pinnalle aromaattiset öljyt sitruunan kuoresta. Koristele vadelmilla.

Vinkki! Saat vadelmista enemmän makua irti, kun valmistat niistä siirapin. Kuumenna 1 osa sokeria ja 1 osa vettä. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Lisää reilusti vadelmia kuumaan siirappiin, murskaa, sekoita ja anna maustua hetki miedolla lämmöllä. Siivilöi vadelmat pois ja säilytä siirappi viileässä.