Hunaja Sour

hunaja sour drinkin ohje

Ravintola Palacen Bar Manager Mikko Ilves vinkkaa kevään ja kesän parhaat cocktailit.

Omassa kotibaarissaan Mikko valmistaa mielellään drinkkejä, joiden äärellä on mukava viettää aikaa ystävien kanssa. Mikko ravistaa klassisesta konjakista sour-juoman sitruunamehun ja hunajasiirapin kera. Lisävivahdetta juoma saa maustekatkerosta. Drinkissä maistuu keväinen yhdistelmä sitrusta, kukkaisuutta ja konjakin keveää hedelmäisyyttä.

Konjakki tekee uutta tuloa eri muodossa. Sitä ei enää nautita pelkästään digestiivinä, vaan juurikin osana erilaisia cocktaileja.

Ainekset:

4 cl konjakkia

2 dashia eli tilkkaa maustekatkeroa

2 cl sitruunamehua

1 cl hunajasiirappia

Koristeeksi pala appelsiininkuorta

Ohjeet:

Mittaa shakeriin konjakki, maustekatkeroa, sitruunamehu ja hunajasiirappi. Lisää runsaasti jäitä, sulje shaker ja ravista juoma kylmäksi. Siivilöi juoma paksupohjaiseen viskilasiin, täytä lasi jäillä ja koristele appelsiinin kuorella.

Vinkki! Valmista hunajasiirappi sekoittamalla hunajaan yksi kolmasosa kuumaa vettä, jolloin se on juoksevampaa ja sekoittuu drinkkiin paremmin.