Helpot kylmäsavulohiruisnapit
n. 30 kpl
Aktiivinen: 15 min
Passiivinen: -
Kylmäsavulohitäyte1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (150 g) ranskankermaa
150 g kylmäsavulohta
1 lime
1 pieni punasipuli
½ pnt tilliä
reilu hyppysellinen suolaa ja pippuria
Tarjoiluun1 pss (n. 160 g) ruisnappeja (esimerkiksi Saaristolaisnappeja)
Koristeluuntuoretta tilliä
kuminan- ja/tai korianterinsiemeniä
Alkupalana tarjoiltavat helpot kylmäsavulohiruisnapit
Kylmäsavulohiruisnapit on helppo valmistaa illanistujaisten ja juhlien alkupalatarjoiltavaksi. Alkupaloina toimivat kylmäsavulohiruisnapit valmistuvat nopeasti vain muutamista raaka-aineista.
Kylmäsavulohiruisnappien valmistusohje
- Kuori ja hienonna punasipuli.
- Hienonna kylmäsavulohi ja tilli.
- Pese lime hyvin ja raasta sen kuori sekä purista mehu.
- Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään kulhossa.
- Annostele n. 2–3 tl lohitäytettä ruisnappien päälle ja koristele tillillä sekä halutessasi kuminan- ja korianterinsiemenillä.
- Vinkki: Täytä napit mahdollisimman lähellä tarjoiluhetkeä, näin napit pysyvät rapeina.
Muita helppoja täytteitä ruisnapeille
Kylmäsavulohitäytteen lisäksi ruisnappien kanssa voi tarjoilla muitakin tahnoja. Kokeile esimerkiksi Vappu Pimiän meetwursti- ja tonnikalatahnaa, jotka valmistuvat myös erittäin helposti.
Suositukset
La Chablisienne Chablis Le Finage 2022
Chablis viinit ovat loistavia pareja etenkin erinäisille mereneläville; simpukoille, ostereille, äyriäisille, kalalle ja sushille.
Mineraalisessa ja kevyen sitruksisessa tuoksussa on aavistus kevyttä briossia. Aromimaailmassa on kauniita yrttisiä sävyjä, mikä tekee keskitäyteläisestä ja kuivasta kokonaisuudesta veden kielelle herauttavan. Reilu hapokkuus, yrttisyys ja sitruksisuus janoavat seurakseen mereneläviä!
Viinilehti:
⭐⭐⭐⭐
Harmoninen ja laadultaan erinomainen