Maailman paras suklaapavlova resepti

suklaapavlova resepti
Ainesosat

n. 8-10 annosta

Suklaamarenkipohja

6 ison munan valkuainen

300 g hienoa sokeria

3 rkl kaakajauhetta

1 tlk balsamicoa

50 g tummaa suklaata hienosti paloiteltuna

Päälle

500 ml kuohukermaa (mausta tomusokerilla mieleiseksi)

500 g vadelmia, mansikoita, mustikoita – mitä mieli tekee ja on sesongissa 😊 

3 rkl tummaa suklaata paloiteltuna

Tämä suklaapavlova resepti on testattu, ja todettu maailman parhaaksi!

Pavlova onkin monille tuttu kesäinen jälkiruoka, mutta tämä pavlovaresepti saakin oman erikoislisänsä suklaasta. Suklaapavlovan marenkiin sekoitetaan kaakaojauhetta ja suklaahippuja. Koko kakku kruunataan myös ripottelemalla suklaahippuja päälle ja tarjoillaan Italian vanhimman kuohuviinitalon raikkaan makeahkon kuohuviini Gancia Astin kera.

Suklaapavlovan valmistusohje

  1. Esilämmitä uuni 180°C/160°C asteeseen ja ota esille uunipelti leivinpaperilla vuorattuna
  2. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia niin kauan, kunnes satiinisia huippuja alkaa muodostua, lisää tämän jälkeen sokeri lusikallinen kerrallaan ja vatkaa kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää
  3. Ripottele marenkiseoksen päälle kaakaojauhe, balsamico ja pieneksi paloiteltu suklaa
  4. Kääntele ainekset varovaisesti marenkiseokseen
  5. Kun kaikki on sekaisin, kaada koko seos uunipellille ympyrän muotoiseksi keoksi, noin 23 cm leveydeltään. Silota pinta ja reunat.
  6. Aseta marenki uuniin ja laske uunin lämpötila heti 150°C/130°C asteeseen
  7. Kypsennä noin 1h-1h 15 min. Kun marenki on valmis, sen tulisi näyttää reunoilta ja päältä rapealta, mutta painettaessa keskeltä tuntua mehevän vaahtokarkkimaiselta.
  8. Käännä uuni pois päältä ja avaa uunin ovi varovaisesti. Anna marengin viilentyä kokonaan.
  9. Tarjoiluvaiheessa vatkaa kerma (mausta tomusokerilla mieleiseksi) ja paloittele marjat. Kaada kerma marengin päälle ja asettele marjat kaiken päälle. Viimeistele suklaapavlova suklaahipuilla.

Pavlova on marenkipohjainen jälkiruoka

Tiesitkö, että pavlova on nimetty venäläisen balettitanssija Anna Pavlovan mukaan? Tarina kertoo, että pavlova on juurikin ”balettitansijoiden” kunniaksi kehitetty jälkiruoka vuodelta 1920! 😉 Pavlovan marenkipohjassa on rapea kuori, mutta sisältä se on taivaallisen pehmeä, lähes vaahtokarkkimainen.

Pavlova on suosittu jälkiruoka ja etenkin kesäisin oiva valinta makean himon sattuessa. Kesällä pavlova kruunataan kermavaahdolla ja päälle kootaan runsaasti kauden parhaimpia marjoja; mansikoita, vadelmia, mustikoita, karhunvatukoita…

Suositukset

Gancia Asti 7,5%

Gancia Asti 7,5%

Suomen ylivoimaisesti suosituin makea kuohuviini, tulee Italiasta, Astin alueelta. Juoma on paikallaan kun kuohuviiniltä toivotaan pehmeyttä, makeaa hedelmäisyyttä sekä maltillista alkoholiprosenttia. Oivallinen kuohuviini etenkin kakkutarjoilujen yhteyteen. Myös marjat löytävät parinsa tästä raikkaan makeasta kuohuvasta.

Yksi parhaista makeista kuohuviineistä” - Jouko Mykkänen, Helsingin Sanomat 5.4.2024

Italia 13,64€