Lohicarpaccio resepti ja vuohenjuustoa

star

5.0

1 arvio

Lohicarpaccio resepti
Ainekset

4 hengelle

500 g graavi- tai kylmäsavulohta viipaleina

2 dl pinjansiemeniä

1 limen mehu ja raastettu kuori

1 vihreä omena

n 5 cm tuoretta kurkkua

¼ granaattiomena

1 nippu tilliä

1 prk levitettävää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)

3 rkl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria

Majoneesi

1 rkl valkoviinietikkaa

2 dl öljyä

2 kananmunan keltuaista

½ rkl  dijon-sinappia

1 tl chilihiutaleita

1,5 rkl juustokuminaa

1 tl suolaa

0,5 rkl paprikaa

Lohicarpaccio resepti, joka kruunataan herkullisella majoneesilla ja vuohenjuustolla

Alkupalaksi tai kalapöytään sopiva lohicarpaccio resepti muuntuu vieläkin herkullisemmaksi majoneesin ja vuohenjuuston kanssa.

Lohicarpaccio valmistusohje

  1. Tee ensin majoneesi: paahda juustokumina kuumalla pannulla hetken aikaa, sekoita sitten kaikki ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi majoneesiksi. Laita kylmään tarjoiluhetkeen asti.
  2. Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
  3. Sekoita limen mehu, kuoriraaste ja öljy kastikkeeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kuori omena ja halutessasi kurkku. Leikkaa molemmat pieniksi kuutioiksi ja irrota granaattiomenasta siemeniä.
  5. Asettele lohiviipaleet laakealle vadille ja kaada päälle kastike. Ripottele päälle omena- ja kurkkukuutiot sekä granaattiomenan siemenet. Lusikoi tai pursota majoneesia lohiviipaleiden päälle. Ripottele päälle pinjansiemenet ja lusikoi vuohenjuustoa sinne tänne koristeeksi.

Kokeile kesän ruokapöydässä myös västerbotten-juustotorttua kylmäsavulohella ja katkaravuilla sekä kesäsalaattia!

Suositukset

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Vaalean kullankeltaisen viinin hedelmävoittoisesta tuoksusta löytyy vahaisaa aprikoosia, nektariinia, omenaa, ruohoa ja hippu hunajaa. Kuivahko maku on myös puhtaan hedelmäinen: ananasta, persikkaa, keltaista luumua, Golden Delicious-omenaa sekä lopussa limettis-yrttinen vivahde. Miellyttävän raikas ja kevyen öljymäinen suutuntuma. Jäännössokeri pyöristää kivasti hapokkuutta, joten kokonaisuus on balanssissa. Aromaattinen, pitkähkö jälkimaku.

Saksa 18,98€