Lohicarpaccio ja vuohenjuustoa

4 hengelle
500 g graavi- tai kylmäsavulohta viipaleina
2 dl pinjansiemeniä
1 limen mehu ja raastettu kuori
1 vihreä omena
n 5 cm tuoretta kurkkua
¼ granaattiomena
1 nippu tilliä
1 prk levitettävää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
Majoneesi1 rkl valkoviinietikkaa
2 dl öljyä
2 kananmunan keltuaista
½ rkl dijon-sinappia
1 tl chilihiutaleita
1,5 rkl juustokuminaa
1 tl suolaa
0,5 rkl paprikaa
- Tee ensin majoneesi: paahda juustokumina kuumalla pannulla hetken aikaa, sekoita sitten kaikki ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi majoneesiksi. Laita kylmään tarjoiluhetkeen asti.
- Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
- Sekoita limen mehu, kuoriraaste ja öljy kastikkeeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kuori omena ja halutessasi kurkku. Leikkaa molemmat pieniksi kuutioiksi ja irrota granaattiomenasta siemeniä.
- Asettele lohiviipaleet laakealle vadille ja kaada päälle kastike. Ripottele päälle omena- ja kurkkukuutiot sekä granaattiomenan siemenet. Lusikoi tai pursota majoneesia lohiviipaleiden päälle. Ripottele päälle pinjansiemenet ja lusikoi vuohenjuustoa sinne tänne koristeeksi.
Kokeile kesän ruokapöydässä myös västerbotten-juustotorttua kylmäsavulohella ja katkaravuilla sekä kesäsalaattia!
Suositukset

Runsaan aromikas ja klassinen riesling syntyy Pfalzin runsaan auringon alla saksalaisella osaamisella!
Raikas, puolikuiva ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus on ruokapöydän moniottelija – sopii niin kala-, kana kuin kasvisaterioille sekä aasialaisia makuja sisältävien ruokien kanssa!