Lohicarpaccio ja vuohenjuustoa

Lohicarpaccio ja vuohenjuusto
Ainekset

4 hengelle

500 g graavi- tai kylmäsavulohta viipaleina

2 dl pinjansiemeniä

1 limen mehu ja raastettu kuori

1 vihreä omena

n 5 cm tuoretta kurkkua

¼ granaattiomena

1 nippu tilliä

1 prk levitettävää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)

3 rkl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria

Majoneesi

1 rkl valkoviinietikkaa

2 dl öljyä

2 kananmunan keltuaista

½ rkl  dijon-sinappia

1 tl chilihiutaleita

1,5 rkl juustokuminaa

1 tl suolaa

0,5 rkl paprikaa

  1. Tee ensin majoneesi: paahda juustokumina kuumalla pannulla hetken aikaa, sekoita sitten kaikki ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi majoneesiksi. Laita kylmään tarjoiluhetkeen asti.
  2. Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
  3. Sekoita limen mehu, kuoriraaste ja öljy kastikkeeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kuori omena ja halutessasi kurkku. Leikkaa molemmat pieniksi kuutioiksi ja irrota granaattiomenasta siemeniä.
  5. Asettele lohiviipaleet laakealle vadille ja kaada päälle kastike. Ripottele päälle omena- ja kurkkukuutiot sekä granaattiomenan siemenet. Lusikoi tai pursota majoneesia lohiviipaleiden päälle. Ripottele päälle pinjansiemenet ja lusikoi vuohenjuustoa sinne tänne koristeeksi.

Kokeile kesän ruokapöydässä myös västerbotten-juustotorttua kylmäsavulohella ja katkaravuilla sekä kesäsalaattia!

Suositukset

Kendermanns Classic Riesling

Kendermanns Classic Riesling

Runsaan aromikas ja klassinen riesling syntyy Pfalzin runsaan auringon alla saksalaisella osaamisella!

Raikas, puolikuiva ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus on ruokapöydän moniottelija – sopii niin kala-, kana kuin kasvisaterioille sekä aasialaisia makuja sisältävien ruokien kanssa!

Saksa 10,44€