Lohicarpaccio ja vuohenjuustoa
4 hengelle
500 g graavi- tai kylmäsavulohta viipaleina
2 dl pinjansiemeniä
1 limen mehu ja raastettu kuori
1 vihreä omena
n 5 cm tuoretta kurkkua
¼ granaattiomena
1 nippu tilliä
1 prk levitettävää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
Majoneesi1 rkl valkoviinietikkaa
2 dl öljyä
2 kananmunan keltuaista
½ rkl dijon-sinappia
1 tl chilihiutaleita
1,5 rkl juustokuminaa
1 tl suolaa
0,5 rkl paprikaa
- Tee ensin majoneesi: paahda juustokumina kuumalla pannulla hetken aikaa, sekoita sitten kaikki ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi majoneesiksi. Laita kylmään tarjoiluhetkeen asti.
- Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
- Sekoita limen mehu, kuoriraaste ja öljy kastikkeeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kuori omena ja halutessasi kurkku. Leikkaa molemmat pieniksi kuutioiksi ja irrota granaattiomenasta siemeniä.
- Asettele lohiviipaleet laakealle vadille ja kaada päälle kastike. Ripottele päälle omena- ja kurkkukuutiot sekä granaattiomenan siemenet. Lusikoi tai pursota majoneesia lohiviipaleiden päälle. Ripottele päälle pinjansiemenet ja lusikoi vuohenjuustoa sinne tänne koristeeksi.
Kokeile kesän ruokapöydässä myös västerbotten-juustotorttua kylmäsavulohella ja katkaravuilla sekä kesäsalaattia!
Suositukset
Kendermanns Classic Riesling
Runsaan aromikas ja klassinen riesling syntyy Pfalzin runsaan auringon alla saksalaisella osaamisella!
Raikas, puolikuiva ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus on ruokapöydän moniottelija – sopii niin kala-, kana kuin kasvisaterioille sekä aasialaisia makuja sisältävien ruokien kanssa!