Lautasella

Suolaiset piirakat

Tutustu monipuoliseen valikoimaan herkullisia suolaisia piirakkareseptejä! Suolaiset piirakat ovat helppoja tarjoiltavia niin juhlissa kuin pienemmän porukan illanistujaisissa. Viinipostin arkistoista löytyy useampi herkullinen suolainen piirakkaresepti! Kokkaa esimerkiksi Meri-Tuuli Väntsin fenkoli quichea tai vuohenjuusto-lohipiirakkaa. Viinipostin asiantuntijat tietävät myös, mitkä viinit sopivat parhaiten suolaisten piirakoiden kanssa, kurkkaa viinit reseptien yhteydestä.

PINKNIK on kuin laatikollinen Provencea! Se on rutikuiva ja rapea roseeviini, eli nautiskelujuoma viipyileviin piknikkeihin. Meri-Tuuli teki Pinknikin kanssa tarjottavaksi fenkoliquichen, piiraan jolla on paikkansa pyörän tarakalle köytetyssä piknikkorissa ja myös kesän juhlapöydässä. Meri-Tuulen quichessa maistuu Ranska: on voinen aito...
Jatka lukemista
Parsapiirakka maistuu keväältä Kevään juhlissa kuten vappuna, äitienpäivänä ja valmistujaisissa kaivataan helppoja juhlatarjottavia kuohuviinin kera. Ruokatoimittaja Mari Moilasen parsapiirakat maistuvat keväisessä juhlanvietossa erinomaisen kuohuviinin tai samppanjan kanssa! Pese parsat ja leikkaa puiset perät pois. Paista parsoja kuumalla pannulla oliiviöljyssä minuutin...
Jatka lukemista
Kotilieden Himahella-blogista tunnettun Tiina Rantasen takuuvarma ja helppo vuohenjuusto-lohipiirakkaresepti vie kielen mennessään! Tämä lohipiirakkaohje on yhdistelmä raikasta lohta ja aromaattista vuohenjuustoa, joka tekee piirakasta vastustamattoman herkun. Tutustu alla olevaan ohjeeseen ja valmista parasta lohipiirakkaa, jota olet koskaan maistanut! Valmistusohje Sekoita...
Jatka lukemista
Västerbotten piirakka maistuu niin sellaisenaan, mutta sopii erinomaisesti esimerkiksi rapujuhlien rapujen kyljessä nautittavaksi. Ohjeet: Nypi jauhot ja voi tasaiseksi. Mausta suolalla. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Taputtele piirasvuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin ja laita kylmään puoleksi tunniksi. Sekoita...
Jatka lukemista
Pissaladiere on Nizzasta kotoisin oleva piiras, jonka päällinen koostuu karamellisoidusta makeasta sipulista, anjovisfileistä sekä mustista oliiveista. Ihanan suolainen ja makea yhdistelmä vie mennessään ja sopii mainiosti vappubrunssille tai -piknikille! Tee täyte. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. suikaloi paprikat. Kuullota...
Jatka lukemista