Meri-Tuuli Väntsin valkosipulirapupannu

Meri-Tuuli Väntsin valkosipulirapupannu
Ainekset

4 hengelle

Valmistusaika 15 min (+ rapujen sulaminen)

Valkosipulirapupannu

450 g pakasterapuja, sulatettuna

n. 8 valkosipulin kynttä

½ dl laadukasta oliiviöljyä

½ dl Ribeiro Santo Encruzado

1 tl suolaa

1 tl chililastuja

mustapippuria myllystä

tarjoiluun tuoretta vaaleaa leipää

Meri-Tuuli Väntsin petisco resepti on ihastuttavan helppo! Se valmistuu tuossa tuokiossa ja seuraan valitaan portugalilainen valkoviini Ribeiro Santo Encruzado!

"Portugalilaiset ovat herkkusuita, hyvän viinin ystäviä ja sosiaalisia nautiskelijoita. Ruoka ja viini en tehty jaettavaksi ja sikäläinen tapa on nerokas: petiscot ovat pieniä ruoka-annoksia joita tilataan pöytä täyteen. –On leikkeleitä, kuuluisia portugalilaisia juustoja, pikkelöityjä vihanneksia ja oliiveja, marinoitua mustekalaa, lämpimiä annoksia kuten simpukat, lihapadat ja erilaiset kroketit. Sivuun avataan pullo kylmää portugalilaista valkoviiniä ja lautasille jäävät liemet mopataan suihin leipäpaloilla.

Dãon alueelta tulevalle Ribeiro Santon Encruzadolle unelmamakuja ovat mausteiset äyriäis-petiscot, juustot ja rotevammat salaatit. Kokeile tätä helppoa ja hurmaavaa petiscoa: paista pannullinen rapuja valkosipulissa ja oliiviöljyssä ja korkkaa Ribeiro Santo Encruzado." kertoo Meri-Tuuli Väntsi.

Tv-kokki Meri-Tuuli Väntsi

Ohjeet:

  1. Sulata katkaravut, mieluiten yön yli jääkaapissa taikka huuhtelemalla nopeasti siivilässä kuuman veden alla.
  2. Viipaloi valkosipulit ohuiksi lastuiksi.
  3. Kuumenna öljy pannussa. Purista katkaravuista ylimääräinen neste ja lisää ne väreilevän kuumaan öljyyn. Paista 2 minuuttia, lisää sitten valkosipulit ja jatka paistelua, kunnes valkosipulit pehmenevät, mutta eivät aivan ala ruskistumaan.
  4. Lisää viini ja kiehauta, keitä 2 minuuttia. Mausta ravut suolalla, chililastuilla ja mustapippurilla. Tarjoa kuumina leivän kanssa.

Testaa myös Meri-Tuulin lempeän tulista lihapataa kurpitsalla ja punaviiniglaseerattuja juureksia!

Suositukset

Ribeiro Santo Encruzado

Ribeiro Santo Encruzado

Upeasti kypsynyt ja runsasarominen daolainen valkoviini!

Pinha eli “käpy”-viinistä tunnetun Ribeiro Santon tilan laadukas Encruzado sai Wine Advocaten arviossa 90 pistettä!

Vuosikerta 2015 oli erityisen onnistunut, ja 4kk tammitynnyreissä, sittemmin pullossa kypsynyt viini on upeassa kunnossa:

Keskisyvän kullankeltaisen viinin tuoksu on runsas ja moniulotteinen: siitä voi aistia persikkaa, ananasta ja keltaista luumua sekä runsaasti ikääntymisestä kertovia aromeja: kuivattua heinää, kuivattua omenaa, omenan kuorta, hunajaa, voita ja kermaa. Suussa kuivahko viini on pureksittavan paksu ja aromaattinen, täynnä makeita vaaleita hedelmiä, voita ja heinää. Hapokkuus on taittunut iän myötä kohtalaiseksi, mutta kokonaisuus on tasapainoinen ja suutuntuma täyteläinen ja voinen. Upeat hunajaiset aromit viipyilevät suussa pitkään.

Upea ruokaviini etupäässä täyteläiselle meriruoalle hummerista voissa paistettuihin kampasimpukoihin ja kermassa haudutettuun uuniloheen mutta myös sienille, yrttiselle kermakasvispaistokselle ja kanafileelle.

Hox! Muista tarkistaa Alkon sivuilta viinin myymäläsaatavuus. Jos viiniä ei löydy haluamastasi myymälästä, voit sen helposti tilata lähimpään Alkoosi verkkokaupan kautta.

Portugali 19,89€