Lämmin tomaatti-mozzarellasalaatti & Zenato Bardolino Chiaretto

tomaatti-mozzarellasalaatti
Ainekset

4 hengelle

5 pihvitomaattia

1 tl sormisuolaa

½ tl mustapippuria

1 valkosipulinkynsi

2 rkl oliiviöljyä

Lisäksi

4 buffalomozzarellapalloa

½ ruukkua tuoretta basilikaa

Päälle

½ dl oliiviöljyä

1 ½ dl pankojauhoja tai maalaisleipää rouhittuna

3 valkosipulinkynttä

1 sitruunan raastettu kuori

½ tl chilihiutaleita

¼ tl sormisuolaa

ripaus mustapippuria

Kastike

¼ balsamiviinietikkaa

2 rkl oliiviöljyä

Se on roseekesä nyt. Satoi tai paistoi. Ja roseen kanssa istuu hieman erilainen insalata caprese eli tutummin tomaatti-mozzarellasalaatti. Nimittäin lämmin sellainen.

  1. Puolita tomaatit ja levitä ne uunipellille. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne öljyn joukkoon. Voitele tomaatit valkosipuli-oliiviöljyseoksella, ripottele päälle sormisuolaa ja rouhaise lisäksi muutama kierros mustapippurista. Laita tomaatit 225-asteiseen uuniin n. 10 minuutiksi, kunnes ne ovat pehmeitä ja kypsiä, mutta säilyttävät vielä muotonsa. Anna tomaattien hetki jäähtyä.
  2. Paista oliiviöljyssä leipämuru, murskatut valkosipulinkynnet ja chilihiutaleet rapeiksi. Lisää lopuksi raastettu sitruunankuori. Paista vielä hetki. Mausta seos sormisuolalla ja mustapippurilla. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  3. Levitä tomaatit tarjoiluastialle. Leikkaa mozzarellat puoliksi ja lisää ne tomaattien väliin. Ripottele pinnalle rapeaa leipämurua ja basilikanlehtiä. Pirskottele päälle kastike. Tarjoile hyvin jäähdytetyn, Zenaton Bardolino Chiaretto roseeviinin kanssa.

Reseptistä vastaa ihastuttava Mari Moilanen!

Tutustu Marin muihin resepteihin hänen Jotain maukasta -blogissaan

Suositukset

Zenato Rosé San Benedetto

Zenato Rosé San Benedetto

Zenato on perheomisteinen viinitalo, jonka Sergio Zenato perusti vuonna 1960. Nyt jo edesmennyt Sergio omasi vahvan vision alueen potentiaalista ja nykyisin taloa johtaa hänen lapset Nadia ja Alberto Zenato. Zenaton noin 70 hehtaaria käsittävät viinitarhat sijaitsevat Veneton maakunnassa Luganan ja Valpolicella Classicon parhailla alueilla, jossa Gardajärven ja vuoriston läheisyyden ansiosta vallitsee kasvuolosuhteille otollinen mikroilmasto. Tuotannon kiintopisteitä ovat Luganassa uniikista Trebbiano di Luganasta valmistettu valkoviini ja Valpolicellan alueella, Costalunga-tarhalta tulevat Amarone ja Ripassa. Zenaton viinifilosofia nojaa vahvasti oman alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin sekä perinteen kunnioittamiseen, mutta myös jatkuvaan uudistumiseen ja laadun kehittämiseen. Zenaton viinit ovat kansainvälisesti arvostettuja ja viiniasiantuntijoiden ylistämiä.

Italia 13,99€