Lämmin tomaatti-mozzarellasalaatti & Zenato Bardolino Chiaretto

4 hengelle
5 pihvitomaattia
1 tl sormisuolaa
½ tl mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
Lisäksi4 buffalomozzarellapalloa
½ ruukkua tuoretta basilikaa
Päälle½ dl oliiviöljyä
1 ½ dl pankojauhoja tai maalaisleipää rouhittuna
3 valkosipulinkynttä
1 sitruunan raastettu kuori
½ tl chilihiutaleita
¼ tl sormisuolaa
ripaus mustapippuria
Kastike¼ balsamiviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
Lämmin tomaatti-mozzarellasalaatti eli insalata caprese on kesän helpoin alkuruoka tai grillikauden lisuke
Testaa tomaatti-mozzarellasalaatista uutta lämmintä versiota! Insalata caprese eli tutummin tomaatti-mozzarellasalaatti taipuu myös lämpimäksi alkupalaksi tai lisukkeeksi grilliruokien kylkeen. Seuraan suosittelemme valitsemaan Suomen yhden suosituimman italialaisen viinitalon palkitun roseeviinin.
Lämpimän tomaatti-mozzarellasalaatin valmistusohje
- Puolita tomaatit ja levitä ne uunipellille. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne öljyn joukkoon. Voitele tomaatit valkosipuli-oliiviöljyseoksella, ripottele päälle sormisuolaa ja rouhaise lisäksi muutama kierros mustapippurista.
- Laita tomaatit 225-asteiseen uuniin n. 10 minuutiksi, kunnes ne ovat pehmeitä ja kypsiä, mutta säilyttävät vielä muotonsa. Anna tomaattien hetki jäähtyä.
- Paista oliiviöljyssä leipämuru, murskatut valkosipulinkynnet ja chilihiutaleet rapeiksi. Lisää lopuksi raastettu sitruunankuori. Paista vielä hetki. Mausta seos sormisuolalla ja mustapippurilla. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Levitä tomaatit tarjoiluastialle. Leikkaa mozzarellat puoliksi ja lisää ne tomaattien väliin. Ripottele pinnalle rapeaa leipämurua ja basilikanlehtiä. Pirskottele päälle kastike.
- Tarjoile hyvin jäähdytetyn, Zenaton Bardolino Chiaretto roseeviinin kanssa.
Reseptistä vastaa Jotain maukasta -blogin ihastuttava Mari Moilanen!
Suositukset

Zenato Rosé San Benedetto
Herkullisen marjaisa, kuiva, runsaan aromikas ja sitruunainen arvostettu roseeviini, jonka salaisuus piilee rinnetarhoilta Gardajärven yläpuolelta poimituissa hitaasti kypsyneissä rypäleissä. Rondinella tuo viiniin runsasta hedelmää, Pinot Noir rakennetta ja Cabernet Franc hentoa mausteisuutta. Sopii erinomaisesti kesäisten salaattien ja antipastien seuralaiseksi sekä kalaruokien, äyriäisten, pastan ja vaalean lihan kumppaniksi.
Viinilehti:
⭐⭐⭐⭐
Hinta-laatusuhde: EDULLINEN OSTOS