Lasissa

Pimenevien iltojen myötä herkutellaan juustoilla, leikkeleillä ja muilla italialaisilla herkuilla. Tarjoile antipasto italialaisittain mausteisen yrttisen vermutin kera, tai parita herkulliset juustot makean täyteläisen portviinin kanssa. Kysyimme ruokatoimittaja Mari Moilaselta, kuinka hän kokoaisi syksyisen antipastolautasen. Tässä Marin antipasto resepti: ”Herkullinen loppuvuoden...
Jatka lukemista
Juusto ja siideri on mitä taivaallisin parivaljakko! Oletko koskaan kokeillut yhdistää juustoja siiderin kanssa? Laadukkaiden ja toisilleen sopivien parien yhdistelmä on enemmän kuin osiensa summa! Vaaleat homejuustot ovat vaativia juomakumppaninsa suhteen ja kaipaavat samalla sekä raikkautta että jäännössokerista makeutta –...
Jatka lukemista
Mikä viini lihapadalle sopii? Vuoden kylmimpinä aikoina on aika lämmitellä hartaasti haudutetuilla pataruoilla ja tilanteeseen sopivilla tuhdeilla punaviineillä. Tuhdimmat lihapadat (toki myös runsaat kasvispadat) kaipaavat rinnalleen muhevaa punaviiniä, joka särmikkäänä parina korostaa haudutetun padan meheviä makuja. Valitse tästä mieleisesi viini...
Jatka lukemista
Millainen viini sushille sopisi? Noh, sushihan perustuu selkeisiin makuihin, kaloihin ja äyriäisiin yhdistettynä riisin kanssa. Mausteisuutta ja tulisuutta tuovat wasabi ja soijakastike. Toisinaan susheissa käytetään myös erilaisia majoneeseja ja potkua antavia sooseja. Aasialainen ruoka, ja eritoten kalaa sisältävä aasialainen ruoka...
Jatka lukemista
Elokuussa herkutellaan sesongin parhailla antimilla! Kantarellit, kaalit, maissi ja monet muut ihanat kasvikunnan herkut vaativat seurakseen yhtä herkullisia viinejä. Tästä artikkelista löytyy niin viini kantarellille, herkullisille maissiletuille kuin satokauden ihastuttaville peltikasviksille. Kurkkaa myös K-Ruoan sesonkikalenterista herkulliset reseptit!
Jatka lukemista