Lasissa

Shanghai tacot – viinit, jotka sopivat aasialaisten ruokien kylkeen Jos et ole vielä maistanut Shanghai tacoja, nyt on korkea aika! Tämä trendikäs katuruokaherkku yhdistää kiinalaisia makuja rennon street food -tacokulttuurin kanssa. Rapeaa kalaa, katkarapuja tai vaikka kanaa, makeaa hoisin-kastiketta, pikkelöityjä...
Jatka lukemista
Bao bun – viinit, jotka sopivat aasialaisten ruokien kylkeen Bao bunsit eli höyrytetyt sämpylät ovat nousseet raketin lailla ravintoloiden ja kotikokkien suosioon – eikä syyttä. Pehmeät, hieman makeat sämpylät kätkevät sisäänsä kaikkea herkullista: karamellisoitua possua, rapeaa tofua taikka kanaa, pikkelöityjä...
Jatka lukemista
Aperitivo-kulttuuri rantautuu Suomeen kovaa vauhtia, mutta mitä se oikein tarkoittaa? Aperitivo on italialainen perinne, joka yhdistää juoman ja pienen ruokatarjoilun ennen pääruokailua, ikään kuin ”ruokahalun herättämiseksi”. Aperitivoa ei suinkaan tule sekoittaa alkuruokailuun, sillä usein Italiassa aperitivoa vietetään kuppiloissa ja ravintoloissa...
Jatka lukemista
Aasialaiset ruoat ja viini ei perinteisesti kuulu yhteen, mutta näillä vinkeillä osaat valita vaativillekin mauille sopivan viiniparin Aasialainen ruoka voi olla mitä tahansa muhevista intialaisista curryista Vietnamin raikkaisiin makuihin tai aromaattiseen thairuokaan, jossa ei chiliä säästellä. Laajan maanosan rikas ruokakulttuuri...
Jatka lukemista
Millainen viini aasialaiselle ruoalle oikeastaan sopii? Aasialaisen keittiön suosio on kasvanut meillä Suomessa huomattavasti viimeisten vuosien aikana. Kaukomatkoilta tuodut muistot halutaan nyt ikuistaa myös oman keittiön patojen äärellä. Thaimaan, Korean, Japanin ja Intian ruokamaailmat istuvat täydellisesti meidän suomalaisten makunystyröille. Usein...
Jatka lukemista