Peurapata

Peurapata
Ainekset

6 hengelle

700 g Viltgårdenin peuran ulkopaistia

300 g Viltgårdenin peuran kulmapaistia

voita paistamiseen

2 keltasipulia

4 valkosipulinkynttä

3 rkl vehnäjauhoja

4 dl punaviiniä

1 dl vettä

15 g kuivattuja suppilovahveroita

1 rkl riistafondia

½ rkl Worcesterkastiketta

4 porkkanaa

1/3 purjo (valkoinen osa)

5-6 lehtipersiljan oksaa

2 rosmariininoksaa

2 laakerinlehteä

6 katajanmarjaa

1 rkl hunajaa

Lopuksi:

3 rkl puolukoita tai karpaloja

Näin valmistuu syksyn lämmittävin ja riistaisin peurapata à la Mari Moilanen:

  1. Kuori ja leikkaa sipulit lohkoiksi. Pese ja kuori porkkanat, leikkaa paloiksi. Kuori ja siivuta valkosipulinkynnet. Pese purjo ja siivuta valkoinen osa.
  2. Freesaa vihanneksia hetki voissa. Siirrä ne pataan. Leikkaa lihat suupaloiksi ja lisää pannulle. Paista pinnat ruskeiksi ja siirrä lihat vihannesten joukkoon.
  3. Lisää pataan pari-kolme ruokalusikallista jauhoja ja sekoita. Lisää lopuksi nesteet, mausteet, riistafondi sekä Worcesterkastike.
  4. Kypsennä pataa 160 asteisessa uunissa noin 4 tunnin ajan.
  5. Kun pata on valmis, lisää pinnalle puolukoita tai karpaloita.
  6. Tarjoa peurapata perunoiden tai muusin kanssa ja kaada lasiin espanjalaista El Coto Crianza punaviiniä.

Vinkki 1! Voit korvata kuivatut suppilovahverot tuoreilla. Paista ne pannulla voissa rapeiksi ja lisää pataan lopuksi, karpaloiden kanssa.

Vinkki 2! Juhlavammille riistaruoille suosittelemme tyylikästä ja täyteläistä Coto de Imaz Gran Reservaa (26,19 €/0,75 l, Espanja)

Pistä testiin myös tämä herkullinen resepti: Hirvipyörykät ginikermakastikkeella + luomu punkku Portugalista

Suositukset

El Coto Crianza

El Coto Crianza

Upea keskitäyteläinen ja pehmeätanniininen Riojan crianza kuuluisalta El Cotolta, joka on Espanjan suosituin Rioja-viinien tuottaja. Helposti lähestyttävä viini, joka sointuu kauniisti yhteen riistaruokien kanssa. Sopii myös kevyiden juustojen, makkaroiden ja pihvien kumppaniksi.

Espanja 13,49€