Paistettua siikaa, piparjuuri-voikastike & paahdetut porkkanat

4 hengelle
800 g siikafileetä
voita ja öljyä paistamiseen
Piparjuuri-voikastike1/2 dl oliiviöljyä
50 g voita
1 dl raastettua piparjuurta
2 kevätsipulinvartta
suolaa
mustapippuria
Paahdetut porkkanat12 porkkanaa
1 tl murskattuja korianterinsiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Paistettu siika resepti ruokatoimittajan vinkein
Kokeile Mari Moilasen suussa sulavaa reseptiä! Paistettu siika saa Marin keittiössä parikseen piparjuuri-voikastikkeen ja paahdettuja porkkanoita
Paistettu siika valmistusohje:
- Pese ja leikkaa porkkanat pituussuunnassa puoliksi. Levitä palat pellille. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle mausteet. Paahda 200 asteisessa uunissa 15 minuutin ajan.
- Kuori ja raasta piparjuuri. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon oliiviöljyä ja raastettu piparjuuri. Anna maustua miedolla lämmöllä 15 minuutin ajan. Lisää lopuksi hieman suolaa, mustapippuria ja siivutetut kevätsipulinvarret.
- Paista siika voi-öljyseoksessa kypsäksi, suolaa ja pippuroi. Tarjoa paistettu siika piparjuuri-voikastikkeen ja paahdettujen porkkanoiden kanssa.
Mari Moilanen on tunnettu ruokatoimittaja, joka pitää myös herkkusuiden lemppariblogia. Lue Marin reseptejä lisää @ Jotain maukasta -sivuilta!
Vinkki! Meri-Tuuli Väntsi on loihtinut Viinipostin sivuille myös toinen toistaan herkullisempia reseptejä. Kokeile vaikkapa tätä valkosipulirapupannua!
Suositukset

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb
Vaalean kullankeltaisen viinin hedelmävoittoisesta tuoksusta löytyy vahaisaa aprikoosia, nektariinia, omenaa, ruohoa ja hippu hunajaa. Kuivahko maku on myös puhtaan hedelmäinen: ananasta, persikkaa, keltaista luumua, Golden Delicious-omenaa sekä lopussa limettis-yrttinen vivahde. Miellyttävän raikas ja kevyen öljymäinen suutuntuma. Jäännössokeri pyöristää kivasti hapokkuutta, joten kokonaisuus on balanssissa. Aromaattinen, pitkähkö jälkimaku.