Paistettua siikaa, piparjuuri-voikastike & paahdetut porkkanat

star

5.0

1 arvio

Paistettua siikaa, piparjuuri-voikastike & paahdetut porkkanat
Ainekset

4 hengelle

800 g siikafileetä

voita ja öljyä paistamiseen

Piparjuuri-voikastike

1/2 dl oliiviöljyä

50 g voita

1 dl raastettua piparjuurta

2 kevätsipulinvartta

suolaa

mustapippuria

Paahdetut porkkanat

12 porkkanaa

1 tl murskattuja korianterinsiemeniä

2 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Paistettu siika resepti ruokatoimittajan vinkein

Kokeile Mari Moilasen suussa sulavaa reseptiä! Paistettu siika saa Marin keittiössä parikseen piparjuuri-voikastikkeen ja paahdettuja porkkanoita

Paistettu siika valmistusohje:

  1. Pese ja leikkaa porkkanat pituussuunnassa puoliksi. Levitä palat pellille. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle mausteet. Paahda 200 asteisessa uunissa 15 minuutin ajan.
  2. Kuori ja raasta piparjuuri. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon oliiviöljyä ja raastettu piparjuuri. Anna maustua miedolla lämmöllä 15 minuutin ajan. Lisää lopuksi hieman suolaa, mustapippuria ja siivutetut kevätsipulinvarret.
  3. Paista siika voi-öljyseoksessa kypsäksi, suolaa ja pippuroi. Tarjoa paistettu siika piparjuuri-voikastikkeen ja paahdettujen porkkanoiden kanssa.

Mari Moilanen on tunnettu ruokatoimittaja, joka pitää myös herkkusuiden lemppariblogia. Lue Marin reseptejä lisää @ Jotain maukasta -sivuilta!

Vinkki! Meri-Tuuli Väntsi on loihtinut Viinipostin sivuille myös toinen toistaan herkullisempia reseptejä. Kokeile vaikkapa tätä valkosipulirapupannua!

Suositukset

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Vaalean kullankeltaisen viinin hedelmävoittoisesta tuoksusta löytyy vahaisaa aprikoosia, nektariinia, omenaa, ruohoa ja hippu hunajaa. Kuivahko maku on myös puhtaan hedelmäinen: ananasta, persikkaa, keltaista luumua, Golden Delicious-omenaa sekä lopussa limettis-yrttinen vivahde. Miellyttävän raikas ja kevyen öljymäinen suutuntuma. Jäännössokeri pyöristää kivasti hapokkuutta, joten kokonaisuus on balanssissa. Aromaattinen, pitkähkö jälkimaku.

Saksa 18,98€