Paistettua siikaa, piparjuuri-voikastike & paahdetut porkkanat
4 hengelle
800 g siikafileetä
voita ja öljyä paistamiseen
Piparjuuri-voikastike1/2 dl oliiviöljyä
50 g voita
1 dl raastettua piparjuurta
2 kevätsipulinvartta
suolaa
mustapippuria
Paahdetut porkkanat12 porkkanaa
1 tl murskattuja korianterinsiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Rieslingiä ja siikaa! Kokeile Mari Moilasen suussa sulavaa reseptiä: paistettu siika piparjuuri-voikastikkeella ja paahdetuilla porkkanoilla:
Ohjeet:
- Pese ja leikkaa porkkanat pituussuunnassa puoliksi. Levitä palat pellille. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle mausteet. Paahda 200 asteisessa uunissa 15 minuutin ajan.
- Kuori ja raasta piparjuuri. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon oliiviöljyä ja raastettu piparjuuri. Anna maustua miedolla lämmöllä 15 minuutin ajan. Lisää lopuksi hieman suolaa, mustapippuria ja siivutetut kevätsipulinvarret.
- Paista siika voi-öljyseoksessa kypsäksi, suolaa ja pippuroi. Tarjoa paistettu siika piparjuuri-voikastikkeen ja paahdettujen porkkanoiden kanssa.
Mari Moilanen on tunnettu ruokatoimittaja, joka pitää myös herkkusuiden lemppariblogia. Lue Marin reseptejä lisää @ Jotain maukasta -sivuilta!
Vinkki! Meri-Tuuli Väntsi on loihtinut Viinipostin sivuille myös toinen toistaan herkullisempia reseptejä. Kokeile vaikkapa tätä valkosipulirapupannua!