Mitä viiniä kalan kanssa – 3 viiniä ja 3 kalaruokaa

mitä viiniä kalan kanssa

Oletko kokkailemassa kalaa ja et aivan tiedä mitä viiniä kalan kanssa tulisi ostaa?

Viinin ja ruoan yhdistämisessä on otettava huomioon tämä perussääntö: Kevyelle kevyttä, tuhdille tuhtia! Suomalaiset kalat ovat sellaisenaan pääsääntöisesti herkkiä ja kevyitä, punalihaiset lohi ja nieriä hieman tuhdimpia. Suuret merikalat kuten miekkakala tai tonnikala ovat luonteeltaan runsaan lihaisia, ja ne vaativat viiniltäkin täyteläisyyttä ja voimaa. Panerointi luonnollisesti muuttaa kalan kuin kalan varsin täyttäväksi, mutta myös lisukkeet vaikuttavat kokonaisuuteen. Valitse viini siis kalan tuhdiuden mukaan tai kala viinin mukaan!

Ota myös huomioon, että savustutettu kala vaatii valkoviiniltä hapokkuutta, aromikkuutta ja voimaa. Paistettu ruoka on taas yleensä rasvaista, minkä vuoksi kannattaa valita maltillisesti tammitettu valkoviini.

Viinipostilta löydät kolme viinisuositusta kolmelle eri kalaruoalle. Kokkaat sitten vaaleaa kalaa, kalakeittoa tai rasvaisempia kaloja itämaisittain, suositukset löytyvät alta!

K-Ruoan sivuilta löydät lukemattoman määrän toinen toistaan herkullisempia kalareseptejä!

Mille muulle ruoalle etsit viinikumppania? Viinipostin Syö & Juo -osiosta löydät monien herkkujen kylkeen valikoidut täsmäviinit!

Suositukset

Nau Mai Sauvignon Blanc muovipullo

Nau Mai Sauvignon Blanc muovipullo

Lohi ja itämaiset maut

Oletko testannut jo trendikästä Poke Bowlia? Poke-kulho valmistuu aasialaisittain maustetusta lohesta, riisistä, avokadosta, kurkusta, edamamepavuista ja mistä tahansa sinä itse pidät! Aasialainen lohikulho kaipaa rinnalleen eloisan hapokasta valkoviiniä. Tätä virkaa hoitaa erinomaisesti Nau Mai Sauvignon Blanc Uudesta-Seelannista.

“**** -tähteä” “Harmoninen, laadultaan erinomainen” “Edullinen ostos” -Viinilehti

Vinkki! Tässä Poke Bowlin resepti K-Ruoan sivuilta

Uusi-Seelanti 12,99€
Kendermanns Classic Riesling

Kendermanns Classic Riesling

Vaaleille kaloille

Runsaan aromikas ja klassinen riesling syntyy Pfalzin auringon alla saksalaisella osaamisella! Kuiva ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus sopii loistavasti aasialaisen keittiön antimien kylkeen. 

Saksa 11,79€
Zenato Lugana San Benedetto

Zenato Lugana San Benedetto

Rasvaisille kaloille

Raikas ja hedelmäinen Zenato Lugana San Benedetto on kotoisin Gardajärven kauniista maisemista.

Viinin kevyen kermainen suutuntuma tekee siitä ihanan parin rasvaisimmille kaloille tai erityisesti keskitalven herkulle: kermaiselle madekeitolle.

“**** -tähteä” “Harmoninen, laadultaan erinomainen” “Edullinen ostos” -Viinilehti

Italia 18,99€