Valkoviini mereneläville: Blanc Pescador

valkoviini mereneläville

Millainen on täydellinen valkoviini mereneläville?

Jos kävelet Katalonian rantakaduilla, törmäät Blanc Pescador -valkoviiniin miltei joka toisessa pöydässä – se kun sattuu olemaan yksi Espanjan myydyimmistä valkoviineistä. Siitä huokuvat espanjalainen mutkattomuus ja lämpimät kesäillat. Blanc Pescador onkin kuin pulloon pakattu etelänmatka.

Valmistajansa sanoin Blanc Pescador on “ikoninen osa välimerellistä ruokavaliota”! Tämä pirskahtelevan raikas valkoviini on helppo yhdistää mihin tahansa hyvään hetkeen; se ei vaadi ruokaa oheensa, mutta mukautuu hyvin salaattien, sushin, valkoisen kalan, merenelävien ja mausteisen ruoan seuraksi. Sen takia se on kuin tehty myös suomalaiseen, kesäiseen kalapöytään. Mikä sen mukavampaa kuin tuulahdus espanjalaisten lämpimiä kesäiltoja tuotuna suomalaisiin kesäillanistujaisiin tämän pirskahtelevan valkoviinin muodossa! Hyvää seuraa, hyvää ruokaa ja helposti nautittava valkoviini – mitä sitä enempää voi toivoa? valkoviini kalalleBlanc Pescadoriin on helppo ihastua Blanc Pescador on rento ja helposti lähestyttävä, hennon pirskahteleva valkoviini. Perusolemukseltaan se on kuiva ja keskihapokas sekä tuoksuu viettelevästi päärynälle, hunajamelonille ja sitrushedelmille. Sen takia se sopii hyvin myös seurustelujuomaksi. Espanjassa pirskahtelevia viinejä kutsutaan nimellä vinos de aguja. Blanc Pescador ei ole kuitenkaan kuohuviini, vaikka yhtäläisyyksiä cavaan löytyy; se valmistetaan kolmesta cavalle tyypillisestä rypäleestä – Macabeosta, Parelladasta ja Xarellosta – ja se kuplii kevyesti luonnollisen käymisprosessin myötä.

Pirskahteleva Blanc Pescador -viini rakastaa merta Nimi Blanc Pescador on katalaania ja tarkoittaa “kalastajan valkoista”. Kuten pullon etiketti kuvineen ja sydämineen kertoo, Blanc Pescador “rakastaa merta”. Tämä ei ole vain sanahelinää, vaan tuotemerkki tekee tiivistä yhteistyötä merensuojelujärjestö CRAMin kanssa meren uhanalaisten lajien suojelemiseksi ja ympäristötietoisuuden lisäämiseksi. Sen takia se sopiikin meidän merta rakastavien suomalaisten ruokapöytään.

Blanc Pescador -valkoviini Alkossa

Lue myös: Neljä kesäistä kalaa ja kalaruokaa viinisuosituksineen – Testaa, tunnistatko nämä kalasaaliit!

L’ami des Crustacés – viini äyriäisruoille Pariisin brasserioiden pyynnöstä

Julkaistu 6/2018