L’ami des Crustacés -valkoviini – merenelävien paras kaveri Alsacesta

viini mereneläville

L’ami des Crustacés - viini mereneläville

Tämän viehkon pinot blanc -valkoviinin etiketti ei jätä mitään arvailujen varaan: se kertoo suoraan, minkä ruokien kanssa se kannattaa yhdistää. L’ami des Crustacés: eli merenelävien ystävä on omiaan simpukoiden, osterien, sushin, rapujen ja oikeastaan minkä tahansa meressä asustelevan kanssa.

L’ami des Crustacés on nuorekas valkoviini Ranskan Alsacesta. Sen hedelmäisyyttä taittaa miellyttävä hapokkuus ja raikkautta tuo hento mineraalisuus. Tyylikäs pullo solahtaa kauniisti simpukkapöytään tai rapujuhlien kattaukseen. Alsacen klassikkoviinejä Lorentzin perheeltä jo kuudennessa sukupolvessa Vuonna 1836 perustettu Gustave Lorentz: on ollut kokonaan perheomisteinen kuudessa sukupolvessa. Perinteikästä viinitaloa Bergheimissa Keski-Alsacessa johtaa tällä hetkellä Georges Lorentz. Alsacen savinen ja kalkkinen maaperä sekä aurinkoiset olosuhteet ovat otolliset korkealaatuisten ja ”gastronomisten” viinien tuotantoon. Siksi ei ole yllätys, että useat Alsacen alueen Michelin-ravintolat tarjoavat Gustave Lorentz -viinejä.
Nykyään Gustave Lorentzin viinitaloa johtaa Georges Lorentz. Talo on ollut perheomisteinen jo kuudessa sukupolvessa.

Gustave Lorentz viljelee omilla 33 hehtaaria kattavilla viinitarhoillaan Alsacelle tyypillisiä lajikkeita kuten Rieslingia, Gewürztramineria, Pinot Gris’tä ja Muscatia. Koko oma tuotanto on ollut luomusertifioitua vuodesta 2012 lähtien.

Crustacés-pullon etiketti on palvelumuotoilua parhaimmillaan

Vaikka Crustacés näyttää hyvinkin tuoreelta tuttavuudelta raikkaan merellisessä etiketissään, se ei suinkaan ole uusi tuotemerkki. Crustacés on ollut Gustave Lorentzin valikoimassa alusta asti ja on edelleen yksi suosituimmista merkeistä Pariisin perinteisissä brasserioissa, jotka tarjoavat osteri- ja simpukkaruokaa. Gustave Lorentz kuunteli asiakkaidensa toiveita ja loi etiketin, joka kuvastaa hyvin ruokia, joihin viini sopii. Vilkkaassa ravintolassa tämä on kuin omiaan helpottamaan palvelua.

Gustave Lorentz -viinitalo sijaitsee Bergheimissa, Keski-Alsacessa, Ranskan ja Saksan rajan tuntumassa.
L’ami des Crustacés on saatavilla Alkon tilausvalikoimassa sekä rajoitetussa määrässä myymälöitä. Tarkista myymäläsaatavuus Alkon tuotesivulta. Lue myös: Neljä kesäistä kalaa ja kalaruokaa viinisuosituksineen – Testaa, tunnistatko nämä kalasaaliit! Blanc Pescador -valkoviini on kuin pulloon pakattu etelänmatka Julkaistu 6/2018