Välimerellinen pastasalaatti
500 g juustotäytteisiä tortelliineja
1 rkl pestokastiketta
2 dl raastettua gruyére-juustoa tai parmesaania
1 nippu vihreää parsaa
150 g kurkkua
1 paprika
2 dl mansikoita
pieni terttu tummia viinirypäleitä
- Keitä tortelliinit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita lämpimän pastan joukkoon pestokastike ja puolet juustoraasteesta. Sekoita varovasti.
- Keitä vihreitä parsoja viisi minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä parsat.
- Kuutioi kurkku ja paprika. Poista rypäleistä siemenet. Viipaloi mansikat.
- Lado salaattiaineksia kerroksittain salaattikulhoon, ripottele väleihin raastettua juustoa.
Tarjoile välimerellinen pastasalaatti Viinilehden Vuoden 2020 valkoisen hanaviinin Tommasi Pinot Grigion kanssa!
Reseptistä vastaa ihana Kotilieden Himahella-blogin Tiina. Tutustu Tiinan muihin resepteihin Kotilieden sivuilla!
Suositukset
Tommasi Pinot Grigio hanapakkaus
Viinilehden Vuoden valkoinen hanaviini 2020
Pohjoisitalialainen trooppisen hedelmäinen, pyöreän suutuntuman omaava pinot grigio, joka hanapakkauksensa ansiosta kulkee helposti mukana myös piknikille ja veneeseen!
Vaalean kullankeltainen viini tuoksuu trooppisille hedelmille, persikalle, päärynälle ja lajikkeelle tyypillisesti hieman mausteiselle. Suussa viini on kuiva, mutta pieni määrä jäännössokeria tekee suutuntumasta pyöreämmän, sopivamman sellaisenaan nautittavaksi, myöskin kohtuullisen hapokkuutensa ansiosta.
Viini sopii hyvin grillatuille kaloille ja mausteisillekin, mutta kevyille ruoille. Retkievääksi voidaan pakata myös sillivoileipiä tai kylmäsavulohta, salaattia ja muita kevyen kesäisiä pikkusuolaisia. Suosittelemme kokeilemaan myös aasialaisen, kevyen kalaa ja riisiä sisältävän ruoan kanssa!
Viinilehti: “**** -tähteä”, “Harmoninen, laadultaan erinomainen”, “Hinta-laatusuhde: LÖYTÖ”