Maukas lihapata naudanlihasta

lihapata
Ainekset

Valmistusaika 1 tunti

4 annosta

500 g luutonta naudan etuselkää

50 g voita

5 katajanmarjaa

3 laakerinlehteä

3 valkosipulinkynttä

3 timjamin oksaa

2 sipulia

1 porkkana

150 g juuriselleriä

200 g kantarelleja

2 dl vettä

4 rkl naudanliha- tai riistafondia

5 dl punaviiniä

1,5 dl kermaa

3 rkl vehnäjauhoja

Lihapadan salaisuus piilee punaviinissä ja yrteissä. Lihapata saa luonnonläheisiä aromeja kantarelleista, juureksista ja katajanmarjoista!

  1. Leikkaa naudan etuselkä noin 1,5 cm:n kuutioiksi
  2. Kuori porkkanat ja selleri. Pilko ne noin 1 cm:n kuutioiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi.
  3. Paista lihapalojen pinnat padassa ja lisää mukaan vesi, fondi ja viini. Keitä noin 30 minuuttia kannen alla. Lisää sen jälkeen mukaan juuriselleri, porkkana ja sipuli. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmentyneet.
  4. Sekoita jauhot ja vesi erillisessä kulhossa. Lisää seos pataan kerman kera. Anna kiehahtaa kunnes muhennos saa hyvän rakenteen.
  5. Paista kantarellit erikseen pannulla ja lisää ne annokseen juuri ennen tarjoilua. Tarjoile lihapata perunan, leivän ja hyytelön kera.

Olemme listanneet tänne viinejä, jotka muodostavat täydellisen makuparin liha- ja riistaruokien kanssa.

Julkaistu 11/2016