Maukas lihapata naudanlihasta

Valmistusaika 1 tunti
4 annosta
500 g luutonta naudan etuselkää
50 g voita
5 katajanmarjaa
3 laakerinlehteä
3 valkosipulinkynttä
3 timjamin oksaa
2 sipulia
1 porkkana
150 g juuriselleriä
200 g kantarelleja
2 dl vettä
4 rkl naudanliha- tai riistafondia
5 dl punaviiniä
1,5 dl kermaa
3 rkl vehnäjauhoja
Lihapadan salaisuus piilee punaviinissä ja yrteissä. Lihapata saa luonnonläheisiä aromeja kantarelleista, juureksista ja katajanmarjoista!
- Leikkaa naudan etuselkä noin 1,5 cm:n kuutioiksi
- Kuori porkkanat ja selleri. Pilko ne noin 1 cm:n kuutioiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi.
- Paista lihapalojen pinnat padassa ja lisää mukaan vesi, fondi ja viini. Keitä noin 30 minuuttia kannen alla. Lisää sen jälkeen mukaan juuriselleri, porkkana ja sipuli. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmentyneet.
- Sekoita jauhot ja vesi erillisessä kulhossa. Lisää seos pataan kerman kera. Anna kiehahtaa kunnes muhennos saa hyvän rakenteen.
- Paista kantarellit erikseen pannulla ja lisää ne annokseen juuri ennen tarjoilua. Tarjoile lihapata perunan, leivän ja hyytelön kera.
Olemme listanneet tänne viinejä, jotka muodostavat täydellisen makuparin liha- ja riistaruokien kanssa.