Lautasella
Lammasreseptit
Tutustu monipuoliseen valikoimaan herkullisia lammasreseptejä. Joukosta löytyy niin perinteisiä pääsiäisenä lammasreseptejä kuin italialaiseen tyyliin valmistettua lammasragua. Kokeile esimerkiksi herkullista lammassouvlakia tai klassisia karitsankareita. Tutustu myös asiantuntijoiden suosittelemiin viineihin lampaan kanssa.
Tässä reseptissä perinteinen lammas ja kyytipoikana tarjoiltava minttu kokataan hauskalla uudella tavalla ja lopputuloksena onkin raikkaan yrttinen ja keväinen annos. Maaliskuisessa K-Ruoka lehdessä (2024) vinkattiin tämän vuoden pääsiäiseksi hieman erilainen lammasresepti, nimittäin feta-minttutäytteinen karitsan paahtopaisti. Paahtopaistin kylkeen valmistuu raikas minttuchimichurri,...
Jatka lukemista
Pääsiäiseksi pashaa.. ei kun PASTAA! Pääsiäispöytään katetaan tunnetusti perinteisiä herkkuja, karitsanpaistia, parsaa tai kalaruokia, mutta mainio ja maukas valinta on myös lammasragu klassikkosuosikin eli pastan kera. Kokeile ja nauti! Perheomisteisen viinitalo Zenaton perinteikäs ja monikäyttöinen ruokaviini, täyteläinen, ryhdikkään hapokas, kypsän...
Jatka lukemista
Lammassouvlaki resepti on tämän pääsiäisen pelastaja Pääsiäinen lähestyy ja lammasta pitäisi kokkailla. Mitäpä jos kokkaisit tänä pääsiäisenä jotain erilaista lampaasta? Ruokatoimittaja Mari Moilanen vinkkaa, kuinka herkullinen lammassouvlaki valmistuu. Kylkeen kokataan vielä raikasta feta-jugurttikastiketta ja viiniksi kaadetaan klassista täyteläisen uhkeaa Tommasi...
Jatka lukemista
Karitsankare grillissä maistuu chorizo-tomaattimuhennoksen kanssa erinomaiselta! Portugalissa kaikkialla kasvava mänty tuottaa muhkeita ja isoja käpyjä, sellaisia lähes munakoison kokoisia kaunottaria. Näiden mäntyjen katveessa viljellään Ribeiro Santon tilan Pinha -viinin rypäleetkin ja siitä tämä luonteikas, Dãon alueen punaviini on saanut nimensä....
Jatka lukemista
Herkuttele pääsiäisenä ruokatoimittaja Mari Moilasen reseptillä! Karitsankareiden seuraksi valmistuu rapeat parsat ja lasin täytteeksi kaadetaan klassista Tommasi Amaronea. Tämä karitsankare resepti vie voiton! Suolaa ja pippuroi kareet. Anna maustua 20 minuutin ajan. Valmista kareiden marinadi sekoittamalla valkosipulimurska ja silputtu rosmariini...
Jatka lukemista