Karitsankareita ja rapeaa parsaa

Mari Moilasen karitsankare resepti
Ainekset

4 hengelle

800 g karitsankareita

¼ dl oliiviöljyä

3 murskattua valkosipulinkynttä

2 rkl silputtua tuoretta rosmariinia

mustapippuria myllystä

suolaa

Paistamiseen nokare voita ja öljyä

Parsalisuke

2 nippua vihreää parsaa

2 rkl + 1 rkl oliiviöljyä

½ luomusitruunanmehu

1 murskattu valkosipulinkynsi

1 dl maalaisleivän muruja

½ dl rouhittuja suolapistaasipähkinöitä

1 luomusitruunan kuori raastettuna

mustapippuria myllystä

ripaus suolaa

Koristeeksi jotain keväistä vihreää, kuten retisiin- tai rucolanversoja sekä sormisuolaa, esim. Maldon.

Herkuttele pääsiäisenä ruokatoimittaja Mari Moilasen reseptillä! Karitsankareiden seuraksi valmistuu rapeat parsat ja lasin täytteeksi kaadetaan klassista Tommasi Amaronea. Tämä karitsankare resepti vie voiton!

  1. Suolaa ja pippuroi kareet. Anna maustua 20 minuutin ajan. Valmista kareiden marinadi sekoittamalla valkosipulimurska ja silputtu rosmariini oliiviöljyyn. Sivele kareet marinadilla molemmin puolin ja jätä kareet marinadiin maustumaan huoneenlämpöön vähintään tunnin ajaksi.
  2. Raasta maalaisleivästä raastimen karkealla terällä desilitran verran murua. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannulla ja freesaa valkosipulimurskaa hetki öljyssä. Lisää leivänmurut ja paista, kunnes ne ovat rapeita. Lisää lopuksi pähkinärouhe, raastettu sitruunankuori ja paista vielä hetki. Mausta seos ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  3. Huuhtele parsat ja leikkaa varresta puumainen perä pois. Kuori varsi kevyesti kuorimaveitsellä. Kuumenna kaksi ruokalusikallista öljyä pannulla ja paista parsoja hyvin kuumalla pannulla noin viiden minuutin ajan niin, että ne saavat hieman väriä, mutta säilyvät vielä napakkoina. Purista päälle sitruunanmehu ja mausta parsat suolalla ja pippurilla.
  4. Valuta karitsankareista pois ylimääräinen marinadi ja paista kareet pannulla runsaassa voi-öljyseoksessa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  5. Kokoa ateria tarjoiluvadille asettamalla vadin pohjalle kerros versoja. Kokoa parsat versojen päälle ja ripottele rapea pähkinäseos parsojen päälle. Aseta kareet parsojen päälle ja ripota pinnalle hieman sormisuolaa.

Resepti ja kuva: Mari Moilanen

Pääsiäiseen sopivia viinejä olemme valinneet tänne!

Suositukset

Tommasi Amarone

Tommasi Amarone

Klassikko maineikkaalta Valpolicellan tuottajalta. Rusinoituneista rypäleistä valmistetusta tiiviistä, mausteisesta ja suorastaan uhkeasta amaronesta löytyy ihanalla tavalla nahkaa ja tallin taustaa. Sopii vaativillekin liharuoille ja suolaisille koville juustoille

94 p. James Suckling

Viinilehti:

⭐⭐⭐⭐⭐

Tyylikäs huippuviini

❤️= Luonteikas viini

Italia 45,98€