Viini lampaalle – Pääsiäispöytään valitaan laadukkaita viinejä

viini lampaalle

Millainen viini lampaalle sopii?

Perinteisen pääsiäisaterian kruununa syödään aromikkaita lammasruokia. Lammasviinin valinnassa suunnataan tuhteihin punaviineihin. Täyteläiset, tammikypsytetyt punaviinit ovat hyvä valinta. Viiniposti vinkkaa tässä artikkelissa, mikä viini lampaalle toimii erinomaisen hyvin.

Viiniä valittaessa huomioon tulisi ottaa lihan kypsyys ja valmistustapa. Toinen nauttii lampaan padan muodossa, kun taas toinen sisäfileenä, jolloin myös viini voi vaihdella aterian makujen mukaan. Esimerkiksi pitkään kypsytetty lammaspata kaipaa rinnalleen hyvää punaviiniä, josta löytyy marjaisuutta sekä täyteläisyyttä.

Helpota pääsiäisen kiireitä tutustumalla Viinipostin asiantuntijoiden valitsemiin lampaalle sopiviin viineihin.

Resepti-ideoita pääsiäiseen?

Kokkaa pääsiäisenä ruokatoimittaja Mari Moilasen karitsankareita rapean parsan kera tai lammassouvlaki vartaita fetajugurttikastikkeella.

K-Ruoan sivuilta löydät 5 erilaista menua pääsiäisruoille!

Suositukset

Perelada 5 Finques Reserva

Perelada 5 Finques Reserva

Viinin maanläheiset, mehevät ja tummamarjaisat aromit löytävät parinsa selkeänmakuisista tummista liharuoista. Parhaimmillaan rosmariinilla maustetun lammaspaistin seurana.

Espanja 17,98€
Château de Seguin Cuvée Prestige

Château de Seguin Cuvée Prestige

Tummasävytteisen täyteläinen, kypsän marjainen ja mausteinen ranskalainen viini. Nuorekkuus ja suutuntuman napakkuus nostattavat veden kielelle. Makumaailma sopii erinomaisesti pääsiäisen tummien liharuokien ja riistan kaveriksi.

Ranska 19,99€
Tommasi Ripasso

Tommasi Ripasso

Roteva ja särmikkään rustiikkinen "amaronen pikkuveli" on oivallinen pari pääsiäisen lammasaterioiden kanssa. Kuiva, rehevän roteva, täyteläinen ja kypsän tanniininen Ripasso sopii monikäyttöisenä viininä niin seurusteluun kuin voimakkaillekin lihoille, voimakkaanmakuisille pastoille ja kypsytetyille juustoille.

Italia 21,48€