Viini lampaalle – Pääsiäispöytään valitaan laadukkaita viinejä

viini lampaalle

Millainen viini lampaalle sopii?

Perinteisen pääsiäisaterian kruununa syödään aromikkaita lammasruokia. Lammasviinin valinnassa suunnataan tuhteihin punaviineihin. Täyteläiset, tammikypsytetyt punaviinit ovat hyvä valinta. Viiniposti vinkkaa tässä artikkelissa, mikä viini lampaalle toimii erinomaisen hyvin.

Viiniä valittaessa huomioon tulisi ottaa lihan kypsyys ja valmistustapa. Toinen nauttii lampaan padan muodossa, kun taas toinen sisäfileenä, jolloin myös viini voi vaihdella aterian makujen mukaan. Esimerkiksi pitkään kypsytetty lammaspata kaipaa rinnalleen hyvää punaviiniä, josta löytyy marjaisuutta sekä täyteläisyyttä.

Helpota pääsiäisen kiireitä tutustumalla Viinipostin asiantuntijoiden valitsemiin lampaalle sopiviin viineihin.

Resepti-ideoita pääsiäiseen?

Kokkaa pääsiäisenä ruokatoimittaja Mari Moilasen karitsankareita rapean parsan kera tai lammassouvlaki vartaita fetajugurttikastikkeella.

K-Ruoan sivuilta löydät 7 erilaista menua pääsiäisruoille!

Suositukset

Altano Organic Red

Altano Organic Red

Symingtonin perheen laadukas luomupunaviini on valmistettu Dourojoen varrella sijaitsevilla tarhoilla kasvaneista perinteisistä punaisista rypälelajikkeista. Tummanpunainen viini on täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, hieman mausteinen ja kevyesti tammen sävyttämä. Monikäyttöinen viini löytää parinsa erilaisista liharuoista ja on täten loistava pari pääsiäisen lammasruoille.

Viinilehden raati on arvioinut tämän portugalin unelman erinomaisesti:

⭐⭐⭐⭐⭐

Tyylikäs huippuviini

Hintalaatusuhde: LÖYTÖ

Portugali 17,35€
Villa Antinori Rosso

Villa Antinori Rosso

Tämä Italian klassikko on mitä täydellisin pari pääsiäisen kypsille liharuoille ja koville kypsytetyille juustoille! Runsas, samettinen, pehmeän tanniininen, pitkä ja antoisa maku on taatusti pääsiäispöydän vieraiden mieleen. Pieni knoppi teille viini-intoilijoille: Villa Antinori Rosso luotiin alunperin ensimmäiseksi kypsytyksestä nauttivaksi chiantiksi vuonna 1928. Sittemmin muun muassa syrah'sta runsautta ja mausteisuutta saanut viini muutettiin Toscana IGT:ksi.

Italia 20,50€
Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Lirac

Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Lirac

Domaine des Carabiniersin perhetilan artesaaniviini arvostetulta Lirac cru-alueelta Etelä-Rhonesta on paitsi luomua, myös biodynaamisesti viljelty! Uljasrakenteinen ja tiivis viini jatkaa kehittymistään pullossa ja saavuttanee huippunsa 5–10 vuoden välillä. Nuorena se on omimmillaan hapokkuudesta ja tanniineista nauttivien (rasvaisten/suolaisten/runsaan makuisten) ruokien seuralaisena.

Tyyliltään luonteikas, voimakas, elegantti ja samettinen viini sopii mainiosti pääsiäiseen grillattujen tai paahdettujen lihojen tai mausteisemmankin ruoan kumppaniksi.

Ranska 23,90€