Viini lampaalle – Pääsiäispöytään valitaan laadukkaita viinejä

Millainen viini lampaalle sopii?
Perinteisen pääsiäisaterian kruununa syödään aromikkaita lammasruokia. Lammasviinin valinnassa suunnataan tuhteihin punaviineihin. Täyteläiset, tammikypsytetyt punaviinit ovat hyvä valinta. Viiniposti vinkkaa tässä artikkelissa, mikä viini lampaalle toimii erinomaisen hyvin.
Viiniä valittaessa huomioon tulisi ottaa lihan kypsyys ja valmistustapa. Toinen nauttii lampaan padan muodossa, kun taas toinen sisäfileenä, jolloin myös viini voi vaihdella aterian makujen mukaan. Esimerkiksi pitkään kypsytetty lammaspata kaipaa rinnalleen hyvää punaviiniä, josta löytyy marjaisuutta sekä täyteläisyyttä.
Helpota pääsiäisen kiireitä tutustumalla Viinipostin asiantuntijoiden valitsemiin lampaalle sopiviin viineihin.
Resepti-ideoita pääsiäiseen?
Kokkaa pääsiäisenä ruokatoimittaja Mari Moilasen karitsankareita rapean parsan kera tai lammassouvlaki vartaita fetajugurttikastikkeella.
K-Ruoan sivuilta löydät 5 erilaista menua pääsiäisruoille!
Suositukset
Tommasi Ripasso
Roteva ja särmikkään rustiikkinen "amaronen pikkuveli" on oivallinen pari pääsiäisen lammasaterioiden kanssa. Kuiva, rehevän roteva, täyteläinen ja kypsän tanniininen Ripasso sopii monikäyttöisenä viininä niin seurusteluun kuin voimakkaillekin lihoille, voimakkaanmakuisille pastoille ja kypsytetyille juustoille.



Tommasi Ripasso
Roteva ja särmikkään rustiikkinen "amaronen pikkuveli" on oivallinen pari pääsiäisen lammasaterioiden kanssa. Kuiva, rehevän roteva, täyteläinen ja kypsän tanniininen Ripasso sopii monikäyttöisenä viininä niin seurusteluun kuin voimakkaillekin lihoille, voimakkaanmakuisille pastoille ja kypsytetyille juustoille.