Hugo drinkki
Hugo drinkki tai Hugo Spritz raikastaa lämpimänä päivänä
Hugo drinkki valmistetaan kuohuviinistä, kivennäisvedestä ja tilkasta seljankukkamehua. Tutustu reseptiin ja hanki Alkosta kuplivat!
Valmistusaineet:
muutama jääpala
tuoretta minttua
1 rkl seljankukkamehutiivistettä (esim. Ikea tai Belvoir Elderflower Cordial)
1 dl kuohuviiniä (esim. Mont-Ferrant Americano Organic Cava)
1 rkl kivennäis- tai soodavettä
Ohjeet:
- Täytä pieni lasi jäillä
- Valuta lasin pohjalle mehutiivistettä
- Kaada päälle Mont-Ferrant Americano Organic Cava ja kivennäisvesi
- Sekoita varovasti
- Koristele mintulla
Vinkki! Jos pidät sitruksisemmasta mausta, voit halutessasi puristaa joukkoon limetin mehua.
Hugo drinkin tarina
Hugo drinkki on peräisin Etelä-Tirolista, Italiasta. Raikas ja kevyt juoma on kuin tehty kuumiin italialaisiin iltapäiviin; myös tänne Suomeen!
Hugo drinkki on kehitetty vain vähän aikaa sitten, tarinaa kertoo, että vasta vuonna 2005. Italian Etelä-Tirolissa kehitetty Hugo drinkki on baarimikko Roland Gruber halusi tarjota uudenlaisen ja raikkaan vaihtoehdon klassiselle Aperol Spritzille.
Alunperin drinkissä käytettiin sitruunamelissasiirappia, mutta vaikean saatavuuden vuoksi siirryttiin pian seljankukkamehun käyttämiseen. Seljankukkamehu tuo drinkkiin sen tunnusomaisen raikkaan maun.
Juomasta tuli nopeasti Euroopan kesäterassien suosikki. Se on helppo valmistaa ja raikkaan ainesostan tekevät siitä täydellisen valinnan kuumiin kesäpäiviin.