Pavlovat kesämarjoilla – Herkullinen pavlova-resepti

Pavlovat kesämarjoilla – Herkullinen pavlova-resepti
Ainekset

Marenkipohjat:

3 kananmunan valkuaista

3 dl hienoa sokeria

1 tl sitruunamehua

2 tl maissitärkkelystä

Lemoncurd:

2 (luomu)sitruunaa

½ dl hienoa sokeria

2 kananmunaa

50 g voita

Koristelu:

Vaahdotettua vispi- tai kuohukermaa

Kesämarjoja (mansikkaa, vadelmaa, punaherukoita, mustikkaa jne)

Sitruunamelissan lehtiä

(Tomusokeria)

Pavlova-resepti: Kesämarjoilla kruunatut pavlovat

Mikä voisi olla kesäisempi jälkiruoka kuin herkullinen pavlova-kakku tuoreilla marjoilla koristeltuna? Tämä pavlova resepti on täydellinen valinta grillimenun jälkiruoaksi, tarjoten viimeistellyn makuelämyksen kesäillassa. Nauti tämän upean pavlova-kakun kanssa Viinipostin huolella valikoituja jälkiruokaviinejä. Näin kesäinen grilli-ilta saavuttaa täydellisen päätöksen!

Pavlovan valmistus:

    1. Esilämmitä uuni 100 asteeseen.
    2. Erota kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja sitruunamehu vähitellen, jatkuvasti vatkaten. Jatka vaahdotusta, kunnes seos on kiiltävää ja jämäkkää. Sekoita lopuksi varovasti maissitärkkelys sekaan.
    3. Siirrä vaahto pursotinpussiin. Piirrä leivinpaperille pieniä ympyröitä ja pursota marenkivaahto niiden päälle, muodostaen ympyröitä. Voit tehdä myös ylimääräisen kerroksen reunoihin, jotta täyte pysyy paremmin keskellä.
    4. Paista marenkeja uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ulkoa ja hieman sitkeitä sisältä. Anna jäähtyä ritilän päällä.
    5. Raasta sitruunan keltainen kuori ja purista mehu. Sekoita sitruunamehu, kuoriraaste, sokeri ja kananmunat kuumuutta kestävässä kulhossa. Laita kulho vesihauteeseen ja anna seoksen saeta hiljalleen sekoittaen. Lisää lopuksi voi. Siirrä valmis lemoncurd purkkiin ja säilytä viileässä.
    6. Pursota lemoncurd marenkien päälle juuri ennen tarjoilua. Vaahdota kerma ja lisää se lemoncurdin päälle. Koristele pavlova-kakku runsailla kesämarjoilla ja sitruunamelissan lehdillä. Viimeistele halutessasi sirottelemalla tomusokeria kakun pinnalle

    Herkullisen näköinen ja makuinen pavlova kesämarjoilla kruunaa minkä tahansa kesäisen aterian. Kokeile tätä helppoa pavlova-reseptiä ja tee kesästäsi entistäkin maistuvampi!

    Pavlovan alkuperä

    Pavlovan syntyperä on aihe, joka on herättänyt kiivasta keskustelua Uuden-Seelannin ja Australian välillä. Molemmat maat väittävät keksineensä tämän herkullisen jälkiruoan. Yleisesti uskotaan, että pavlova on nimetty venäläisen ballerinan, Anna Pavlovan mukaan, joka vieraili molemmissa maissa 1920-luvulla. Pavlovan keveys ja eleganssi muistuttavat Anna Pavlovan tanssia, mikä on antanut inspiraation jälkiruoan nimeämiseen.

    Pavlovan eri versiot ja muunnelmat

    Pavlovan perusta koostuu marenkipohjasta, joka tehdään vatkattujen munanvalkuaisten, sokerin ja usein myös sitruunamehun tai etikan yhdistelmästä. Tämä antaa marengille sen kuuluisan rapean ulkokuoren ja pehmeän, melkein vaahtoisen sisuksen. Päälle lisätään kermaa – usein vaahdotettuna – ja kauden marjoja tai hedelmiä, jotka tuovat makeuteen raikkautta ja värikkyyttä.

    Ympäri maailmaa pavlovasta on kehitetty lukuisia versioita. Esimerkiksi suklaapavlova, johon lisätään kaakaojauhetta marenkiseokseen, tarjoaa syvemmän makuelämyksen. Toisinaan pavlova saattaa saada inspiraatiota paikallisista makumaailmoista, kuten trooppisista hedelmistä Aasiassa tai kauden marjoista Pohjoismaissa.

    Vinkkejä täydellisen pavlovan valmistukseen:

    1. Huolellisuus marengin valmistuksessa: varmista, että munanvalkuaiset ovat täysin puhtaita. Rasva estää valkuaisia vaahtoutumasta kunnolla.
    2. Uunin lämpötila: matala lämpötila on avain marengin täydelliseen kuivattamiseen ilman, että se ruskistuu.
    3. Anna marengin jäähtyä uunissa: kun paistoaika on ohi, sammuta uuni ja jätä marenki uuniin jäähtymään uunin ovi raollaan. Näin vältetät lämpötilan äkilliset muutokset, jotka voivat saada marengin halkeilemaan.

    Suositukset

    Michele Chiarlo Nivole Moscato d'Asti

    Michele Chiarlo Nivole Moscato d'Asti

    Hurmaava hennosti kupliva jälkiruokaviini, jonka tuoksussa on aprikoosia, marenkia ja kukkaisuutta. Parhaimmillaan lämpiminä kesäpäivänä hyvin viilennettynä!

    Italia 13,49€
    Gancia Asti

    Gancia Asti

    Gancia Asti on paikallaan kun kuohuviiniltä toivotaan pehmeyttä ja makeaa hedelmäisyyttä. Viini sallii herkätkin aromit, mutta sen kuplainen raikkaus kestää myös hieman hapokkaat mansikat – siis täydellinen kumppani kesäisen marjamarengin kanssa!

    Italia 13,64€
    Val de France  L' Autentique Brut 4,5%

    Val de France L' Autentique Brut 4,5%

    L´Authentique French Cider Doux – Se aito omena siideri.

    Pala parasta Ranskaa pullossa! Tyylikäs ja parhaista ranskalaisista omenoista valmistettu käsityöläissiideri, joka hurmaa makealla ja omenaisella maullaan.

    Ranska 3,79€