Pavlova ja kesämarjat

Pavlova ja kesämarjat
Ainekset

Marenkipohjat

3 kananmunan valkuaista

3 dl hienoa sokeria

1 tl sitruunamehua

2 tl maissitärkkelystä

Lemoncurd

2 (luomu)sitruunaa

½ dl hienoa sokeria

2 kananmunaa

50 g voita

Koristelu

vaahdotettua vispi- tai kuohukermaa

kesämarjoja (mansikkaa, vadelmaa, punaherukoita, mustikkaa jne)

sitruunamelissan lehtiä

(tomusokeria)

Onko kesäisempää jälkiruokaa kuin pavlova marjoilla kruunattuna? Valmista pavlova grillimenun jälkiruoaksi ja nauti kesäisen herkun kanssa Viinipostin valitsemia jälkiruokaviinejä. Kesäinen grilli-ilta on valmis! Viinit pavlolalle reseptin alla.

  • Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen.
  • Erota kananmunan valkuaiset keltuaisista. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja sokeri asteittain vaahdotuksen aikana. Vaahdota, kunnes marenki on kiiltävää ja tiukkaa eikä valu ulos kulhosta. Lisää maissitärkkelys aivan vaahdotuksen loppuvaiheessa.
  • Laita vaahto pursotinpussiin. Laita leivinpaperi uunipellille ja piirrä vaikka lasia apuna käyttäen pieniä ympyröitä paperille. Pursota vaahtoa ympyröihin ja tee reunukset pursottamalla yksi extra kerros reunoille. Näin täyte pysyy paikoillaan eikä lähde valumaan.
  • Paista uunissa n. 30 min. Marengin pitäisi olla rapeaa pinnalta ja hieman sitkeää sisältä. Siirrä marengit ritilälle ja anna jäähtyä.
  • Lemoncurdia varten raasta sitruunasta keltainen kuori ja purista mehu. Sekoita kuumuutta kestävässä kulhossa mehu, kuoriraaste, sokeri ja muna.
  • Laita kulho pienen kattilan päälle, jossa vettä. Kiehauta vesi ja laita levy sitten pienelle lämmölle ja anna seoksen pikkuhiljaa saostua sekoitellen. Ota sitten kattila ja kulho pois levyltä ja lisää kulhoon voi. Laita lemoncurd purkkiin ja aseta purkki viileään. Lemoncurd säilyy ainakin viikon verran kylmässä säilytettynä, joten voit tehdä sen hyvissä ajoin etukäteen.
  • Juuri ennen tarjoilua laita lemoncurd pursotinpussiin ja pursota sitä marenkien keskelle. Vispaa kerma ja pursota tai laita lusikalla lemoncurdin päälle. Koristele erilaisilla marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä. Voit myös tupsauttaa tomusokeria pavlovien pinnalle.

Suositukset

Michele Chiarlo Nivole Moscato d'Asti

Michele Chiarlo Nivole Moscato d'Asti

Hurmaava hennosti kupliva jälkiruokaviini, jonka tuoksussa on aprikoosia, marenkia ja kukkaisuutta. Parhaimmillaan lämpiminä kesäpäivänä hyvin viilennettynä!

Italia 11,99€
Gancia Asti

Gancia Asti

Gancia Asti on paikallaan kun kuohuviiniltä toivotaan pehmeyttä ja makeaa hedelmäisyyttä. Viini sallii herkätkin aromit, mutta sen kuplainen raikkaus kestää myös hieman hapokkaat mansikat – siis täydellinen kumppani kesäisen marjamarengin kanssa!

Italia 12,89€
Val de France  L' Autentique Brut 4,5%

Val de France L' Autentique Brut 4,5%

L´Authentique French Cider Doux – Se aito omena siideri.

Pala parasta Ranskaa pullossa! Tyylikäs ja parhaista ranskalaisista omenoista valmistettu käsityöläissiideri, joka hurmaa makealla ja omenaisella maullaan.

Ranska 3,28€