Kirsikkaclafoutis eli ranskalainen kirsikkapannukakku

clafoutis resepti
Ainekset

350 g ( 680 g tlk) säilöttyjä hapankirsikoita

2 rkl sokeria

Taikina

3 kananmunaa

2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1/2 dl sokeria

ripaus suolaa

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl  sulatettua voita

Kotilieden Himahella-blogia pitävän Tiinan reseptit on kertakaikkiaan valloittavan herkullisia, mutta myös helppoja! Nyt testiin tämä clafoutis resepti eli ranskalainen kirsikkapannari eli kirsikkaclafoutis:

  1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valuta hapankirsikat.
  2. Voitele noin 2 litran vetoinen uunivuoka tai 24 senttiä halkaisijaltaan oleva paistinpannu.
  3. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään.
  4. Kaada ohut kerros taikinaa vuokaan ja kypsennä uunissa viitisen minuuttia. Lado kirsikat hyytyneen pohjan päälle ja kaada loput taikinasta vuokaan. Ripottele pinnalle sokeria ja paista vielä noin 30 minuuttia, kunnes taikina ei tikuilla kokeiltaessa tartu ja pannukakku on saanut kauniin värin.
  5. Seulo pinnalle tomusokeria ja tarjoa pannari lämpimänä esimerkiksi jäätelön kanssa ja Lenz Moser Trockenbeerenauslesen kanssa.

Tutustu Blonditiinan muihin resepteihin hänen herkullisessa Himahella-blogissaan!

Testaa myös Tiinan toista helppoa reseptiä: sesongin omenoista valmistuva omenagalette!

Suositukset

Gancia Asti 7,5%

Gancia Asti 7,5%

Makeiden jälkiruokien ehdoton ykköspari on tietenkin Gancia Asti! Makean hedelmäinen, kukkainen ja pehmeä Gancia on ihastuttanut suomalaisia kuplivan ystäviä jo vuosia!

Italia 12,99€