Luumuinen Tarte Tatin resepti

Taikina
100 g kylmää voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
1 pieni muna
tai
400 g valmista murotaikinaa
Täyte100 g voita
2 dl sokeria
500 g tuoreita luumuja
1 tl piparkakkumaustetta
1/2 dl konjakkia
Konjakkikermavaahto2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl konjakkia
Tarte Tatin resepti saa uutta twistiä luumujen myötä
Ruokatoimittaja Tiina Rantasen Tarte Tatin resepti on saanut uutta tvistiä - omenoiden sijaan tässä reseptissä käytetään luumuja!
Luumuinen Tarte Tatin valmistusohje
- Leikkaa voi pieniksi paloiksi.
- Sekoita voi, jauhot ja sokeri nopeasti murumaiseksi seokseksi.
- Riko kananmuna ja vatkaa kevyesti.
- Lisää muna taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Pane taikina jääkaappiin luumujen valmistamisen ajaksi. Voit myös käyttää valmista murotaikinaa, sulata se pakkauksen ohjeen mukaan.
- Pese ja puolita luumut, poista kivet.
- Sulata voi uuninkestävässä (valurauta)paistinpannussa (halkaisija 23-24 cm) ja sirottele sokeri pannulle.
- Kuumenna seosta hiljalleen ja keitä, kunnes vuokaan muodostuu karamellimainen kullanruskea seos.
- Lisää sokeriseoksen joukkoon piparkakkumauste ja konjakki.
- Asettele luumujen puolikkaat kauniisti pannulle ja jatka kypsentämistä viisi minuuttia.
- Kauli taikinasta vuoan reunat peittävä kansi ja paina reunat sisään.
- Paista torttua 200 asteessa 25 minuuttia.
- Aseta paistinpannun päälle iso vati ja keikauta hieman jäähtynyt kakku vadille.
- Tarjoa torttu konjakilla ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Resepti on Tiina Rantasen Himahella -blogin tarjontaa.
Suositukset
