Pyhäinpäivän alkupala: Maa-artisokkakeitto ja parmankinkkua

maa-artisokkakeitto
Ainekset

600 g maa-artisokkia

1 keltainen sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 dl kuohukermaa

3 dl maitoa

4 dl vettä

½ sitruunan mehu

4 siivua parmankinkkua

suolaa

mustapippuria

voita paistamiseen

Ohje
  1. Aloita parmankinkkusiivuista. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille ja paista 150 asteisessa uunissa noin 5 – 10 min. Niistä pitäisi tulla rapeita muttei palaneita. Anna jäähtyä ja pieni palat hieman pienemmiksi.
  2. Kuori ja lohko maa-artisokat.
  3. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Sulata voi kattilassa ja lisää hienonnetut sipulit sekä maa-artisokkapalat. Anna kuullottua hetki. Lisää kerma, maito, vesi ja sitruunamehu. Anna kiehua rauhallisesti n 20 min.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele parmankinkkupaloilla.

Tulosta resepti mukaan täältä

Katso myös pyhäinpäivän menun pää- ja jälkiruoka.

Katso viinisuosituksemme täältä