Viinisuositukset pyhäinpäivään

viini pyhäinpäivään

3 x Viini pyhäinpäivään

Pyhäinpäivä on hyvä syy rentoutua lähimmäisten seurassa ja valmistaa tunnelmallinen illallinen alku-, pää- ja jälkiruokineen. Rustiikkisen syksyisen menun kylkeen sopivia viinejä löytyy niin punaisia kuin valkoisia. Miltä kuulostaisi maa-artisokkakeitto ja aavistuksen kermainen, mutta hedelmäinen valkoviini? Syksy on myös loistavaa riista-aikaa, jolloin lasiin sopii täyteläinen ja paahteinen punaviini. Aterian kruununa taas sadon omenista valmistettu tarte tatin ja hunajaisen makea jälkiruokaviini...

Katso alta viinisuositukset syksyiselle menulle!

Myös K-Ruoan sivuilta löytyy 3 herkullista pyhäinpäivän menuideaa!

Suositukset

Zenato Lugana Riserva

Zenato Lugana Riserva "Sergio Zenato"

Alkupalaksi maa-artisokkakeittoa ja lasin täytteeksi Zenato Lugana Riserva

Garda-järven maisemista kotoisin oleva Trebbiano di Lugana- laijke tuottaa mineraalista, aavistuksen kermaista ja hedelmäistä viiniä. Usein nuorena juotavana lajikkeen huipentuma on pitkään kypsytetty, tammitettu Sergio Zenato Lugana Riserva.  Väriltään kullankeltaisen viinin aromeista löytyy trooppista hedelmää, keltaista luumua, mineraalisuutta ja vaniljaisuuttakin. Taivaallinen pari maa-artisokalle (kurkkaa resepti täältä)!

Italia 39,87€
Coto de Imaz Gran Reserva

Coto de Imaz Gran Reserva

Pääruoaksi peuranfilettä, kurpitsaa ja muustajuurta & lasin täytteeksi Coto de Imaz Gran Reserva

Kehittynyt ja moniulotteinen Gran Reserva Riojan kuuluisalta El Cotolta, joka on yksi Riojan johtavista tuottajista! Tiileen vivahtava väri kertoo pitkästä tammi- ja pullokypsytyksestä ja moniulotteiset aromit vahvistavat vaikutelman: kirsikoiden ja yrttien lisäksi mukana on kuivattuja marjoja, nahkaa ja tammen paahteisuutta. Suussa täyteläinen, kuiva ja hapokas mutta pehmeä, tanniinit ovat kypsät ja kehittyneet ja jälkimaku kertoo sadon laadusta. Oiva valinta liharuokien kylkeen.

Kurkkaa maittavan peuranfileen resepti täältä!

Espanja 28,25€
Feiler-Artinger Beerenauslese 0.375 l

Feiler-Artinger Beerenauslese 0.375 l

Jälkiruokasi tarte tatin ja viiniksi Feiler-Artinger Beerenauslese

Itävaltalainen Feiler-Artinger Beerenauslese on auringonkeltainen ja makea, luomu jälkiruokavalkoviini. Makean hunajainen tuoksu tuo mieleen persikan, kuivatun aprikoosin ja häivähdyksen mandariinia. Viini on puhdas ja makumaailmaltaan runsaan täyteläinen. Kokonaisuus jättää suussa pitkään viipyvän, tyylikkään, nielua lämmittävän jälkivaikutelman. Erinomainen valinta jälkiruoaksi hienostuneen illallisen päätteeksi ja loistava pari tarte tatinin kylkeen, ota resepti talteen täältä!

Itävalta 21,89€