Sidecar eli Sivuvaunu

sivuvaunu drinkki

Haluatko kokea klassisen cocktailin, joka henkii eleganssia ja ajattomuutta? Tutustu Sidecariin, eli Sivuvaunu-drinkkiin, joka on täydellinen yhdistelmä konjakin täyteläisyyttä, appelsiiniliköörin makeutta ja sitruunamehun kirpeyttä. Tämä ikoninen juoma on hurmannut cocktailin ystäviä ympäri maailmaa jo vuosikymmenien ajan.

Ainekset:

3cl VSOP-konjakkia

1cl appelsiinilikööriä

3cl sitruunamehua

1cl sokeria

Ohjeet:

  1. Laita konjakki, appelsiinilikööri ja sitruunamehu jäillä täytettyyn shakeriin. Ravista kunnes juoma on viilentynyt. 
  2. Koristele on the rocks -lasi sokerireunuksella ja kaada juoma lasiin suodattimen läpi. 

Sidecar sai nimensä moottoripyörän sivuvaunusta

Sidecar-cocktailin tarina alkaa 1920-luvulta, ja sen alkuperästä kiistellään yhä. Yhden tarinan mukaan juoma syntyi Pariisissa, kun amerikkalainen sotilas tilasi baarissa drinkin, joka auttaisi häntä lämmittelemään sivuvaunumoottoripyöräajelun jälkeen. Toinen tarina sijoittaa Sidecarin synnyn Lontooseen, legendaariseen Buck’s Clubiin. Molemmissa tapauksissa juoma sai nimensä moottoripyörän sivuvaunusta, joka oli tuolloin suosittu kulkuväline.

Tutustu kattavaan valikoimaamme erinomaisia VSOP-konjakkeja, jotka ovat täydellisiä valintoja Sidecar drinkin valmistukseen. VSOP-konjakki tuo juomaan täyteläisyyttä, hienostuneisuutta ja moniulotteisia makuja, jotka täydentävät tämän klassisen cocktailin aromikasta profiilia.

Sidecarissa on täyteläinen maku

Sidecarin maku on tasapainoinen ja monikerroksinen. Konjakki tuo juomaan syvyyttä ja lämpöä, appelsiinilikööri lisää makeutta ja sitruunamehu tuo raikkaan, kirpeän sävyn. Tämä täydellinen yhdistelmä luo juoman, joka on sekä virkistävä että täyteläinen.

Sidecarin muunnelmat

Sidecar on on herkullinen sellaisenaan, mutta siitä löytyy myös muunnelmia, jotka tarjoavat vaihtoehtoja erilaisiin makumieltymyksiin:

  • Brandy Crusta: Sidecarin edeltäjä, joka sisältää lisäksi maraschino-likööriä ja on usein koristeltu sokerireunuksella ja sitruunankuorella.
  • Bourbon Sidecar: Konjakki korvataan bourbonilla, mikä tuo juomaan uudenlaista mausteisuutta ja makeutta.
  • Lemon Sidecar: Korvaa osa sitruunamehusta limemehulla saadaksesi lisää raikasta hapokkuutta.