Teemu Laurellin pannuparsa

pannuparsa
Ainekset

Neljälle

2 punttia parsaa

1 rkl oliiviöljyä

75 g voita

1 sitruunan mehu sekä puolikkaan sitruunan kuori raasteena

3 kpl kanamunia

½ pnt ruohosipulia

1 tl suolaa

kourallinen lehtipersiljaa

kourallinen rakuunaa

mustapippuria


Teemu Laurell

Teemu Laurell tunnetaan paitsi televisiosta myös suositun helsinkiläisravintola Shelterin nokkana. Ranskaisella päivällisellä Teemu tarjoaa mutkattomia ja helposti kokattavia herkkuja, joita ovat inspiroineet paitsi ranskalainen elämästä nautiskelun taito kuin myös kuhunkin kauteen kuuluvat raaka-aineet.

Ranskalainen päivällinen -reseptisarjassamme huippukokki Teemu Laurell vie meidät solmimaan täydellistä liitto aterian ja viinin välille!

Mitä ranskalaisella päivällisellä sitten syötäisiin?

Halusimme yhdessä Teemun kanssa tarjota sinulle ideoita ja ruokaoivalluksia - sellaisia, jotka sopivat niin juhlan hetkiin kuin tavalliseen torstai-iltaan perheen parissa. Teemu loihtikin meille ranskalaisen keittiön innoittamat reseptit kauden raaka-aineita hyödyntäen. Kaikki Ranskalaisen päivällisen -reseptit sopivat niihin hetkiin, kun haluamme istua yhteisen pöydän ääreen ja nauttien kohottaa maljan lämmöllä tehdyn päivällisen ylle - skoolata elämälle.

Bon appetit, toivottavasti maistuu.

Ohjeet

  1. Aloita huuhtelemalla parsoja kylmällä vedellä, jonka jälkeen napsauta parsojen päistä puiset osat pois. Voit myös halutessasi kuoria parsat kevyesti kuorimaveitsellä, jos parsat ovat kovin isoja ja niissä on paksu kuori.
  2. Keitä kanamunat kypsäksi kiehuvassa vedessä, noin 8 minuutin ajan, jonka jälkeen laita kanamunat kylmään veteen hetkeksi viilenemään ennen kuorimista.
  3. Hienonna rakuuna sekä lehtipersilja ja raasta puolikkaasta, hyvin pestystä, sitruunasta kuori ja laita nämä sivuun odottamaan.
  4. Valmista paahdettu voi laittamalla voi paksupohjaiseen kattilaan ja kuumentamalla sitä, kunnes voi alkaa sulamaan ja vaahtoutumaan. Kun voi on hieman ruskistunut, ota kattila pois liedeltä, ettei voi pala. Anna voin jäähtyä hetki ennen leikattujen yrttien lisäämistä. Kun voi ehtii vähän jäähtyä, se estää yrttejä tummumasta.
  5. Lisää hieman jäähtyneen voin joukkoon leikatut yrtit, sitruunankuori sekä sitruunan mehu, mausta ripauksella suolaa sekä mustapippuria.
  6. Leikkaa veitsellä keitetyt kanamunat hienoksi muruksi ja laita ne erilliseen kulhoon. Mausta kevyesti suolalla ja halutessasi leikatulla ruohosipulilla ja tarkista maku.
  7. Kuivaa parsat ja kuumenna paistinpannu ja lisää kuumalle pannulle ruokalusikallinen oliiviöljyä. Paista parsoja pannulla noin 3–4 minuuttia tai kunnes ne kypsyvät hieman ja pehmentyvät sekä saavat väriä pintaan.
  8. Laita paahdetut parsat lautaselle, lusikoi päälle paahdettu yrttivoi ja lopuksi lisää päälle hienoksi leikatut kananmunat.
  9. Koristele annos vielä rakuunalla ja lehtipersiljalla ennen nauttimista.