Viini parsalle

viini parsalle

Mikä viini parsalle sopii?

Viinin valinta parsalle ei olekaan ihan helppo juttu, sillä parsa kuuluu niihin raaka-aineisiin, jotka eivät antaudu helposti viinille. Parsan maussa on karvautta, joka saa viinin tuntumaan suussa metalliselta. Ehkä sääntö numero yksi on, että valkoista sen olla pitää. Hyvä viini parsalle on aromikas ja riittävän hapokas, kuten esimerkiksi sauvignon blanc. Monen kokemuksen pohjalta, keitetylle parsalle voisulan ja hollandaisekastikkeen kanssa sopiva viini löytyy usein Alsacesta. Rypälelajikkeina voivat olla pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner tai riesling.

Parsareseptejä

K-Ruoka tarjoaa parhaat parsareseptit, kurkkaa ne täältä!

Kokeile myös Viinipostin ja ruokatoimittaja Mari Moilasen karitsankareita ja rapeaa parsaa tai pieniä parsapiirakoita.

Suositukset

Raimat Albariño Saira Organic

Raimat Albariño Saira Organic

Tämä puhdaspiirteinen ja raikas katalonialainen luomuviini on eloisan sitruksinen ja hieman kukkainenkin — eli ihanteellinen kumppani parsalle ja paistetuille kasviksille. Se sopii oivallisesti myös vaalealle lihalle, kalalle ja äyriäisille.

Raikkaan mineraalinen ja pirteä Albariño tuoksuu trooppisilta hedelmiltä, kuten mangolta, melonilta ja greipiltä. Mausta on aistittavissa raikasta sitruksisuutta ja pirteää vaaleiden kukkien ja meloonien makumaailmaa.

Espanja 11,98€
Nau Mai Sauvignon Blanc muovipullo

Nau Mai Sauvignon Blanc muovipullo

Sauvignon Blanc ei koskaan petä parsaviininä! Tämän kesäisen eloisan uusi-seelantilaisen suutuntumaa ryhdittää reilu hapokkuus, joka kantaa kokonaisuutta pitkään, herkullisesti veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan. Kokeile vaikkapa parsaa, hollandaisekastiketta ja tätä viiniä - tulet taatusti ihastumaan!

Uusi-Seelanti 12,99€
Zenato Lugana San Benedetto

Zenato Lugana San Benedetto

Gardajärven eteläpuolelta tuleva keskitäyteläinen, heleän hedelmäinen viini, jonka maku on melko runsas, mineraalisuuden ja hennon hunajaisuuden sävyttämä. Tuoksusta voi aistia sitrushedelmiä, hunajamelonia ja kukkaisuutta. Maultaan se on keskitäyteläinen, kuiva ja raikkaan mineraalinen. Suutuntuma on lavea ja jälkimaussa on pähkinäisiä sävyjä.

Parsaherkkujen lisäksi Lugana on kaunis pari paistettujen runsaiden kalaruokien, kuten lohen ja nieriän, kanssa. Runsaat pastat, vaalea liha ja maa-artisokkakeitto löytävät myös parinsa tästä viinistä.

Italia 18,99€
Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Ympäri maailmaa Marlborough’n valkoviinien perikuvana tunnettu Cloudy Bay Sauvignon Blanc on raikas ja puhtaan herukkainen. Intensiivisen viinin kuiva ja hapokas suutuntuma on miellyttävä ja sen jälkimaku kantaa pitkään. Todellinen ikoni parsaruokien rinnalle!

Uusi-Seelanti 34,99€