Viini parsalle

viini parsalle

Mikä viini parsalle sopii?

Viinin valinta parsalle ei olekaan ihan helppo juttu, sillä parsa kuuluu niihin raaka-aineisiin, jotka eivät antaudu helposti viinille. Parsan maussa on karvautta, joka saa viinin tuntumaan suussa metalliselta. Ehkä sääntö numero yksi on, että valkoista sen olla pitää. Aromikas, riittävän hapokas sauvignon blanc on yhden makusuunnan suosikki. Monen kokemuksen pohjalta, keitetylle parsalle voisulan ja hollandaisekastikkeen kanssa sopiva viini löytyy usein Alsacesta. Rypälelajikkeina voivat olla pinot grigio, pinot blanc, sylvaner tai riesling.

Helpotimme viinin ja ruoan yhdistämistä, nostamalla 3 klassista parsareseptiä viineineen!

K-Ruoka tarjoaa parhaat parsareseptit, kurkkaa ne täältä!

Ja lisää klassisia viini ja ruoan yhdistelmiä löydät Viinipostin Syö & Juo -osiosta!

Suositukset

Kendermanns Classic Riesling

Kendermanns Classic Riesling

Parsarisotto

Klassikoresepti vaatii rinnalleen klassisen viinin! Parsarisoton kaveriksi valikoitui näin ollen runsaan aromikas, hedelmäinen ja klassinen riesling Saksasta. Yksinkertaisesti herkullista!

Saksa 10,44€
Gustave Lorentz Sylvaner Réserve

Gustave Lorentz Sylvaner Réserve

Parsasalaatti

Tekeekö mieli keventää? Hienostuneen hapokas, kevyen sitruksinen ja hedelmäinen Gustave Lorentz Sylvaner korostaa hienosti parsan herkkää makua ja toimii näin ollen loistavasti salaattien kanssa. Sylvaner on lajikkeena melko neutraali ja siksi käytännöllinen ja monipuolinen ruokaviini.

Ranska 11,20€
Nau Mai Sauvignon Blanc

Nau Mai Sauvignon Blanc

Parsa ja hollandaisekastike

Sauvignon Blanc ei petä parsaviininä! Tämän kesäisen eloisan uusi-seelantilaisen suutuntumaa ryhdittää reilu hapokkuus, joka kantaa kokonaisuutta pitkään, herkullisesti veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.

Uusi-Seelanti 13,99€