Viini parsalle

viini parsalle

Mikä viini parsalle sopii?

Viinin valinta parsalle ei olekaan ihan helppo juttu, sillä parsa kuuluu niihin raaka-aineisiin, jotka eivät antaudu helposti viinille. Parsan maussa on karvautta, joka saa viinin tuntumaan suussa metalliselta. Ehkä sääntö numero yksi on, että valkoista sen olla pitää. Aromikas, riittävän hapokas sauvignon blanc on yhden makusuunnan suosikki. Monen kokemuksen pohjalta, keitetylle parsalle voisulan ja hollandaisekastikkeen kanssa sopiva viini löytyy usein Alsacesta. Rypälelajikkeina voivat olla pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner tai riesling.

Parsareseptejä

K-Ruoka tarjoaa parhaat parsareseptit, kurkkaa ne täältä!

Kokeile myös Viinipostin ja ruokatoimittaja Mari Moilasen karitsankareita ja rapeaa parsaa tai pieniä parsapiirakoita.

Suositukset

Kendermanns Classic Riesling

Kendermanns Classic Riesling

Klassinen Riesling taipuu kauniisti perinteisen parsarisoton kaveriksi. Runsaan aromikas, hedelmäinen ja klassinen riesling Saksasta, hurmaa taatusti - Yksinkertaisesti herkullista!

Saksa 11,49€
Nau Mai Sauvignon Blanc

Nau Mai Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc ei koskaan petä parsaviininä! Tämän kesäisen eloisan uusi-seelantilaisen suutuntumaa ryhdittää reilu hapokkuus, joka kantaa kokonaisuutta pitkään, herkullisesti veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan. Kokeile vaikkapa parsaa, hollandaisekastiketta ja tätä viiniä - tulet taatusti ihastumaan!

Uusi-Seelanti 14,99€
Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Prinz von Hessenin viinitaloa johtaa Hessenin maakreivi Donatus von Hessen. Hänen isoisoisänsä, Hessenin maakreivi Friedrich Karl valittiin Suomen kuninkaaksi 1918, mutta ei koskaan astunut virkaansa. Talon puhdaspiirteinen ja puolikuiva Riesling löytää täydellisen parinsa kevään ihanista parsaruoista.

Saksa 16,49€
Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Ympäri maailmaa Marlborough’n valkoviinien perikuvana tunnettu Cloudy Bay Sauvignon Blanc on raikas ja puhtaan herukkainen. Intensiivisen viinin kuiva ja hapokas suutuntuma on miellyttävä ja sen jälkimaku kantaa pitkään. Todellinen ikoni parsaruokien rinnalle!

Uusi-Seelanti 33,98€