Flank steak ja ihanat vihreät pavut

Ainekset
4 annosta
600 g flank steakia eli naudan kuvetta
öljyä ja voita
400–500 g vihreitä papuja
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
noin 100 g suppilovahveroita tai siitakesieniä
½ dl oliiviöljyä
½ dl hoisin-kastiketta
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia
Flank steak ja pavut toimivat niin hyvin yhdessä. Pistä testiin tämä resepti!
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Pyyhi liha kuivaksi talouspaperilla.
- Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Ruskista lihan pinta kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa herkullisen ruskeaksi. Nosta liha uuniin ja kypsennä, kunnes sisälämpö on 55 astetta. Ota liha uunista ja anna levätä tiiviissä foliokääreessä.
- Keitä puhdistettuja papuja suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuuttia. Valuta.
- Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota ne ensin öljyssä pannussa tai vokissa. Lisää puhdistetut sienet ja anna hautua hetki. Sekoita mukaan hoisin-kastike ja valutetut pavut. Kuumenna pavut kastikkeessa.
- Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa papujen kera. Suolaa ja pippuroi annos makusi mukaan. Koristele ruoka timjamilla.
Kurkkaa täältä meheviä ja hilloisia punaviinejä liharuokien kumppaniksi!
Julkaistu 9/2016