Flank steak uunissa ja ihanat vihreät pavut

Flank steak uunissa
Ainekset (4 annosta)

600 g flank steakia eli naudan kuvetta

öljyä ja voita

400–500 g vihreitä papuja

2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

noin 100 g suppilovahveroita tai siitakesieniä

½ dl oliiviöljyä

½ dl hoisin-kastiketta

suolaa

mustapippuria

tuoretta timjamia

Flank steak ja vihreät pavut – herkullinen ja helppo resepti

Tämä flank steak -resepti yhdistää täydellisesti mehukkaan naudanlihan ja herkulliset vihreät pavut. Flank steak, joka tunnetaan myös nimellä naudan kuve, on maukas ja mehevä lihapala, joka paistetaan ensin pannulla ja kypsennetään sitten uunissa täydelliseen kypsyyteen. Tässä flank steak -reseptissä liha kypsytetään sekä pannulla että uunissa. Vihreät pavut, höystettyinä sipulilla, valkosipulilla ja sienillä, viimeistellään hoisin-kastikkeella, tuovat annokseen täyteläisen ja tasapainoisen maun. Flank steak ja pavut toimivat niin hyvin yhdessä ja niiden kanssa kannattaa parittaa vaikkapa espanjalaista Adaro punaviiniä, australialaista Plan B Shirazia tai italialaista Zenato Ripassaa. Pistä testiin tämä resepti!

Flank steak -valmistusohje:

  1. Ota flank steak huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Pyyhi liha kuivaksi talouspaperilla.
  2. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Ruskista odottaessa lihan pinta kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa herkullisen ruskeaksi. 
  3. Nosta liha uuniin ja kypsennä, kunnes sisälämpö on 55 astetta. Ota liha uunista ja anna levätä tiiviissä foliokääreessä.
  4. Keitä puhdistettuja papuja suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuuttia. Valuta.
  5. Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota ne ensin öljyssä pannussa tai wokissa. Lisää puhdistetut sienet ja anna hautua hetki. Sekoita mukaan hoisin-kastike ja valutetut pavut. Kuumenna pavut kastikkeessa.
  6. Leikkaa flank steak poikkisyin ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa papujen kera. Suolaa ja pippuroi annos makusi mukaan. Koristele ruoka timjamilla.

Kurkkaa täältä erinomaisia punaviinejä liharuokien kumppaniksi!

Näin onnistut varmasti: vinkkejä flank steakin valmistukseen pannulla ja uunissa

Flank steak on helppo valmistaa ruskistamalla pinta ensin pannulla ja kypsentämällä liha valmiiksi uunissa. Näillä vinkeillä onnistut varmasti flank steakin valmistuksessa ja luot maukkaan, mehevän ja näyttävän aterian. 

Lihan esivalmistelu:
Ota flank steak huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Tämä auttaa lihaa kypsymään tasaisemmin sekä pannulla että uunissa.

Kuivaa liha:
Pyyhi liha kuivaksi talouspaperilla ennen paistamista. Kuiva pinta ruskistuu paremmin ja saa herkullisen paistopinnan.

Lihan lepuuttaminen:
Anna lihan levätä tiiviissä foliokääreessä uunista ottamisen jälkeen. Lepuuttaminen tekee flank steakista mureampaa ja helpottaa sen leikkaamista.

Mikä flank steak?

Flank steak, suomeksi naudan kuve, on litteä ja pitkä lihapala, joka leikataan naudan vatsan alueelta. Se on tunnettu voimakkaasta maustaan ja sopii erinomaisesti sekä grillattavaksi että paistettavaksi. Flank steak on suhteellisen vähärasvainen ja sisältää pitkittäisiä lihassyitä, minkä vuoksi se tulee leikata poikkisyin.