Vivahteikkaita punaviinejä lihalle

hyvä viini lihalle

Mikä olisi hyvä viini lihalle?

Talven viileiden tuulien puhaltaessa viinivalinnat kallistuvat monella hyvinkin täyteläisiin viineihin, jotka sopivat hyvin erilaisten pataruokien, tummien lihojen ja tuhtien juustojen kaveriksi. Pehmeä punaviini kruunaa tunnelmalliset illat. Jotta sinun ei tarvitsisi painiskella viinivalintojen kanssa, olemme valinneet sinulle liharuoille sopivia viinejä.

Kokeile myös Tiina Rantasen entrecotea venetolaiseen tapaan!

Suositukset

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Ripasso-viinit syntyvät amaronen pikkuveljiksi: tuoreista rypäleistä käytettyyn valpolicella-viiniin lisätään amaronerypäleiden puristamisesta jäljelle jäänyt kuorimäski, jolloin käyminen alkaa uudelleen. Kuorista irtoaa edelleen runsaasti fenoleita, väriä sekä ennen kaikkea muhkeita aromeja. Ripasso-viinistä saadaan siten valpolicellaa runsaampi, pehmeän täyteläinen ”pikkuamarone”. Muhkea, raamikas mutta silkkinen ja upean tasapainoinen viini tekee illallisesta juhlan.

Italia 20,98€
Poggio al Tufo Rompicollo

Poggio al Tufo Rompicollo

Erinomaisen hintalaatusuhteen omaava monikäyttöinen ruokaviini seuraa supertoscanalaisten esimerkkiä blendillä, jossa paikallista Sangiovesea täydentää rustiikki Cabernet Sauvignon. Vivahteikkaan yrttinen ja mehevä punaviini.

Viinilehti: **** tähteä, Harmoninen ja laadultaan erinomainen, Luonteikas viini, Edullinen ostos 92 p. Wine Spectator

Italia 13,28€