Vivahteikkaita punaviinejä lihalle

hyvä viini lihalle

Mikä olisi hyvä viini lihalle?

Talven viileiden tuulien puhaltaessa viinivalinnat kallistuvat monella hyvinkin täyteläisiin viineihin, jotka sopivat hyvin erilaisten pataruokien, tummien lihojen ja tuhtien juustojen kaveriksi. Pehmeä punaviini kruunaa tunnelmalliset illat. Jotta sinun ei tarvitsisi painiskella viinivalintojen kanssa, olemme valinneet sinulle liharuoille sopivia viinejä.

Kokeile myös Tiina Rantasen entrecotea venetolaiseen tapaan!

Suositukset

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Zenato on perheomisteinen viinitalo, jonka Sergio Zenato perusti vuonna 1960. Nyt jo edesmennyt Sergio omasi vahvan vision alueen potentiaalista ja nykyisin taloa johtaa hänen lapset Nadia ja Alberto Zenato. Zenaton noin 70 hehtaaria käsittävät viinitarhat sijaitsevat Veneton maakunnassa Luganan ja Valpolicella Classicon parhailla alueilla, jossa Gardajärven ja vuoriston läheisyyden ansiosta vallitsee kasvuolosuhteille otollinen mikroilmasto. Tuotannon kiintopisteitä ovat Luganassa uniikista Trebbiano di Luganasta valmistettu valkoviini ja Valpolicellan alueella, Costalunga-tarhalta tulevat Amarone ja Ripassa. Zenaton viinifilosofia nojaa vahvasti oman alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin sekä perinteen kunnioittamiseen, mutta myös jatkuvaan uudistumiseen ja laadun kehittämiseen. Zenaton viinit ovat kansainvälisesti arvostettuja ja viiniasiantuntijoiden ylistämiä.

 

Italia 22,98€
Poggio al Tufo Rompicollo

Poggio al Tufo Rompicollo

Erinomaisen hintalaatusuhteen omaava monikäyttöinen ruokaviini seuraa supertoscanalaisten esimerkkiä blendillä, jossa paikallista Sangiovesea täydentää rustiikki Cabernet Sauvignon. Vivahteikkaan yrttinen ja mehevä punaviini.

Viinilehti: **** tähteä, Harmoninen ja laadultaan erinomainen, Luonteikas viini, Edullinen ostos 92 p. Wine Spectator

Italia 13,28€