Vivahteikkaita punaviinejä lihalle

hyvä viini lihalle

Mikä olisi hyvä viini lihalle?

Talven viileiden tuulien puhaltaessa viinivalinnat kallistuvat monella hyvinkin täyteläisiin viineihin, jotka sopivat hyvin erilaisten pataruokien, tummien lihojen ja tuhtien juustojen kaveriksi. Pehmeä punaviini kruunaa tunnelmalliset illat. Jotta sinun ei tarvitsisi painiskella viinivalintojen kanssa, olemme valinneet sinulle liharuoille sopivia viinejä.

Kokeile myös Tiina Rantasen entrecotea venetolaiseen tapaan!

Suositukset

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Ripasso-menetelmällä viini valmistetaan ensin kuten normaali Valpolicella-punaviini ja sen jälkeen viini käytetään uudelleen amarone-viinin valmistuksesta jääneen kuorimassan kanssa. Kuorista irtoaa edelleen runsaasti fenoleita, väriä sekä ennen kaikkea muhkeita aromeja. Tammikypstyksen jälkeen Ripasso -viinistä saadaan siten valpolicellaa runsaampi, pehmeän täyteläinen ”pikkuamarone”. Ripassa- nimi viittaa eleganttiin ja feminiiniseen tyyliin. 

 

Italia 22,89€
Poggio al Tufo Rompicollo

Poggio al Tufo Rompicollo

Erinomaisen hintalaatusuhteen omaava monikäyttöinen ruokaviini seuraa supertoscanalaisten esimerkkiä blendillä, jossa paikallista Sangiovesea täydentää rustiikki Cabernet Sauvignon. Vivahteikkaan yrttinen ja mehevä punaviini.

Viinilehti: **** tähteä, Harmoninen ja laadultaan erinomainen, Luonteikas viini, Edullinen ostos 92 p. Wine Spectator

Italia 13,28€