Sinisimpukat valkoviinissä
Valmistusaika 45 minuuttia
4 henkilölle
1 kg sinisimpukoita
3 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
½ l valkoviiniä
3 timjaminoksaa
suolaa ja öljyä
5 dl simpukoiden lientä
1 ½ dl kuohukermaa
75 g voita
150 g porkkanaa
150 g palsternakkaa
4 aurinkokuivattuja tomaatteja
2 siivua ilmakuivattua kinkkua
2 rkl hienonnettua basilikaa
Tarjoiluun: hyvää vaaleaa leipää
Sinisimpukat valkoviinissä ovat yksinkertaisen nerokas ja herkullinen ruoka. Varaa simpukoiden kaveriksi hyvää vaaleaa leipää, sillä se maistuu täydelliseltä herkulliseen liemeen kastettuna.
- Pese simpukat hyvin ja anna niiden liota kylmässä vedessä noin 30 minuuttia. Heitä pois sellaiset simpukat, jotka eivät sulkeudu niitä koskettaessa. Valuta simpukoista ylimääräinen vesi lävikössä.
- Kuori ja hienonna valkosipuli sekä salottisipuli
- Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää joukkoon sipulit, timjami ja simpukat. Anna niiden porista noin puoliminuuttia. Lisää mukaan viini sekä suola ja laita kansi kattilan päälle.
- Keitä simpukoita noin 3-5 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat. Ota kattila pois liedeltä ja nosta simpukat kattilasta reikäkauhalla. Kiehauta vielä liemi ja siivilöi se.
- Kuori ja pilko porkkana sekä palsternakka pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kinkku yhtä pieniksi paloiksi ja paista se rapeaksi paistinpannulla. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi.
- Keitä 5 dl simpukoiden keitinlientä yhdessä kerman kanssa ja anna niiden hautua noin 5 minuuttia. Lisää mukaan voi ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi vielä simpukat, juurekset, tomaatit ja kinkku. Anna hautua hetken aikaa.
- Jaa simpukat neljälle syvälle lautaselle ja kaada päälle lientä. Koristele annokset basilikalla. Tarjoile hyvän grillatun leivän kanssa.
Täältä löydät viinisuosituksemme sinisimpukoille.
Julkaistu 2/2017