Sinisimpukat valkoviinissä

Sinisimpukat valkoviinissä
Ainekset

Valmistusaika 45 minuuttia

4 henkilölle

1 kg sinisimpukoita

3 valkosipulinkynttä

2 salottisipulia

½ l valkoviiniä

3 timjaminoksaa

suolaa ja öljyä

5 dl simpukoiden lientä

1 ½ dl kuohukermaa

75 g voita

150 g porkkanaa

150 g palsternakkaa

4 aurinkokuivattuja tomaatteja

2 siivua ilmakuivattua kinkkua

2 rkl hienonnettua basilikaa

Tarjoiluun: hyvää vaaleaa leipää

Sinisimpukat valkoviinissä ovat yksinkertaisen nerokas ja herkullinen ruoka. Varaa simpukoiden kaveriksi hyvää vaaleaa leipää, sillä se maistuu täydelliseltä herkulliseen liemeen kastettuna.

  1. Pese simpukat hyvin ja anna niiden liota kylmässä vedessä noin 30 minuuttia. Heitä pois sellaiset simpukat, jotka eivät sulkeudu niitä koskettaessa. Valuta simpukoista ylimääräinen vesi lävikössä.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli sekä salottisipuli
  3. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää joukkoon sipulit, timjami ja simpukat. Anna niiden porista noin puoliminuuttia. Lisää mukaan viini sekä suola ja laita kansi kattilan päälle.
  4. Keitä simpukoita noin 3-5 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat. Ota kattila pois liedeltä ja nosta simpukat kattilasta reikäkauhalla. Kiehauta vielä liemi ja siivilöi se.
  5. Kuori ja pilko porkkana sekä palsternakka pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kinkku yhtä pieniksi paloiksi ja paista se rapeaksi paistinpannulla. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi.
  6. Keitä 5 dl simpukoiden keitinlientä yhdessä kerman kanssa ja anna niiden hautua noin 5 minuuttia. Lisää mukaan voi ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi vielä simpukat, juurekset, tomaatit ja kinkku. Anna hautua hetken aikaa.
  7. Jaa simpukat neljälle syvälle lautaselle ja kaada päälle lientä. Koristele annokset basilikalla. Tarjoile hyvän grillatun leivän kanssa.

Täältä löydät viinisuosituksemme sinisimpukoille.

Julkaistu 2/2017