Viini sinisimpukoille

viini sinisimpukoille

3 viiniä sinisimpukoille

Alkuvuodesta kevennetään tunnelmaa ja nautitaan merenantimista ja kevyemmistä viineistä. Kokkaa yksinkertaisen herkullisia tapassimpukoita ja tutustu Viinipostin asiantuntijoiden kolmeen suositusviiniin sinisimpukoille.

Simpukat tarjotaan perinteisesti valkoviinissä (Kurkkaa herkullinen sinisimpukat valkoviinissä -resepti K-Ruoasta!) kypsennettyinä. Seuraksi merenantimet kaipaavat raikkaan hapokkaita valkoviinejä, joista löytyy samalla ryhtiä ja rakennetta. Jos kokkaat simpukat kermaisessa kastikkeessa, voit parittaa herkkujen kanssa myös hedelmäisemmän chardonnayn, kuten alla suosittelemamme Calvet Chablis'n. Viinipostin suosituksista sinisimpukoille löytyy myös klassinen Pinot Grigio ja etenkin mereneläville räätälöity Pinot Blanc. Tutustu viineihin tarkemmin alta ja valitse oma suosikkisi sinisimpukoille!

Suositukset

Gustave Lorentz L'Ami des Crustaces

Gustave Lorentz L'Ami des Crustaces

Äyriäisruoille räätälöity viini on kuiva ja siinä on eloisa hapokkuus sekä miellyttävä mineraalisuus. Sitruksinen kirpeys tuntuu kielen kärjellä. Tasapainoinen kokonaisuus, joka sopii niin äyriäisille, klassisille kalaruoille kuin savustetulle kalallekin.

Ranska 13,99€
Tommasi Pinot Grigio Le Rosse

Tommasi Pinot Grigio Le Rosse

Monikäyttöinen valkoviini Valpolicellan sydämestä!

Kalpean kuun värinen viini tuoksuu lajikkeelleen tyypillisesti trooppisilta hedelmiltä. Se on hyvin puhdas, kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen jättäen suuhun sitruunan ja persikan aromeja sekä hieman mausteisuutta. Parita viini simpukoiden lisäksi muun muassa kevyiden alkupalojen tai herkän kalan kanssa. Mainio myös juhlien seurusteluun!

Italia 13,99€
Calvet Chablis

Calvet Chablis

Calvet on Ranskan eniten ulkomaille myyvä viinimerkki eikä ihme: heidän viininsä edustavat klassikoita puhtaimmillaan, konstailematta ja varsin kilpailukykyiseen hintaan.

Heidän Chablis’nsa on runsaan hedelmäinen, suoraviivainen ja tyypillinen viileän ilmaston chardonnay, samalla sekä raikas että lempeä. Chablis on upea valinta sinisimpukoille ja muille mereneläville.

Ranska 29,90€