Viini sinisimpukoille

viini sinisimpukoille

3 viiniä sinisimpukoille

Alkuvuodesta kevennetään tunnelmaa ja nautitaan merenantimista ja kevyemmistä viineistä. Kokkaa yksinkertaisen herkullisia tapassimpukoita tai Pasta Cozzea eli sinisimpukkapastaa ja tutustu Viinipostin asiantuntijoiden kolmeen suositusviiniin sinisimpukoille.

Simpukat tarjotaan perinteisesti valkoviinissä (Kurkkaa herkullinen sinisimpukat valkoviinissä -resepti K-Ruoasta!) kypsennettyinä. Seuraksi merenantimet kaipaavat raikkaan hapokkaita valkoviinejä, joista löytyy samalla ryhtiä ja rakennetta. Jos kokkaat simpukat kermaisessa kastikkeessa, voit parittaa herkkujen kanssa myös hedelmäisemmän chardonnayn, kuten alla suosittelemamme Calvet Chablis'n. Viinipostin suosituksista sinisimpukoille löytyy myös klassinen Pinot Grigio ja etenkin mereneläville räätälöity Pinot Blanc. Tutustu viineihin tarkemmin alta ja valitse oma suosikkisi sinisimpukoille!

Suositukset

Nature de Roubié Picpoul de Pinet

Nature de Roubié Picpoul de Pinet

Nature de Roubié Picpoul de Pinet on ensimmäinen orgaaninen 100 % PIquepoul-rypäleestä valmistettu valkoviini. Tässä raikkaan hedelmäisessä viinissä on aromaattinen, sitruksinen ja kukkainen tuoksu, jossa vivahteita kypsästä ananaksesta. Kuiva, hapokas ja eloisan mineraalinen viini sopii erinomaisesti merenelävien sekä kalaruokien, kuten skagenin, cevichen ja graavilohen parina. Meren antimien suolaisuus sopii erinomaisesti rypäleelle ominaisen hapokkuuden kanssa.

Tulossa Alkon valikoimiin maaliskuussa 2024!

Ranska 14,99€
Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Monikäyttöinen valkoviini Valpolicellan sydämestä!

Kalpean kuun värinen viini tuoksuu lajikkeelleen tyypillisesti trooppisilta hedelmiltä. Se on hyvin puhdas, kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen jättäen suuhun sitruunan ja persikan aromeja sekä hieman mausteisuutta. Parita viini simpukoiden lisäksi muun muassa kevyiden alkupalojen tai herkän kalan kanssa. Mainio myös juhlien seurusteluun!

Italia 14,98€
Nau Mai Sauvignon Blanc muovipullo

Nau Mai Sauvignon Blanc muovipullo

Nau Mai on kuiva, raikkaan hapokas, keskitäyteläinen, mineraalinen, herukanlehtinen ja yrttinen. Upea kokonaisuus, jonka jälkimaussa häivähtää hieman vihreää paprikaa ja tyylikästä mineraalisuutta. Laadukas sauvignon blanc sinisimpukoiden kaveriksi!

Uusi-Seelanti 12,99€